Prvi čovjek talijanskog nogometa savjetuje UEFA-i: "To je svima nama prioritet"

Foto: Getty Images / Guliver Image

PREDSJEDNIK Nogometnog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gravina ponudio je rješenje kako dovršiti nacionalna prvenstva koja su zaustavljena zbog koronavirusa.

"Prolazimo kroz teško razdoblje, ali imamo dužnost preuzeti odgovornost svi zajedno i pokušati pronaći rješenje unatoč cijeloj situaciji. Mislim da treba odgoditi Europsko prvenstvo i dati prednost prvenstvima koja su već započela i moraju se završiti", rekao je Gravina pa dodao.

"Potrebno nam je mjesec i pol do dva mjeseca kako bismo dovršili započeta prvenstva. Mislim da je to najbolje rješenje i prioritet", naglasio je prvi čovjek talijanskog nogometa. 

U međuvremenu je La Repubblica pisala o tome kad bi se Serie A mogla nastaviti. S druge strane, svjestan je Gravina da nije jednostavno odgoditi Euro, ali...

"Razumijem ekonomski aspekt, ali je ispravno odgoditi Euro i dati prednost prvenstvima koja bi bila završena tijekom ljeta. Nadam se da ćemo iz ove drame izaći svi jači s drukčijom idejom, pristupom i poniznošću. Samo ako smo svi zajedno možemo prebroditi sve ovo na pravi način", zaključio je. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više