Prvi dan svjetskog prvenstva u League of Legendsu favoriti opravdali očekivanja

Foto: Riot Games/Lolesports Flickr

Prvi dan League of Legends World Championshipa je iza nas. U mečevima play-in faze u skupinama A i B vidjeli smo uvjerljive predstave favorita Team WE, odnosno Cloud9. Oba tima trenutno predvode skupine te ćemo sutra dobiti potvrdu tko će proći u doigravanje play-in faze.

>> POČELO JE SVJETSKO PRVENSTVO U LEAGUE OF LEGENDSU Evo što sve trebate znati
 
Skupina A počela je mečom između meksičkog Lyon Gaminga i kineskog Team WE, u kojem su Kinezi bili veliki favoriti. Po mnogima najbolji kineski tim na prvenstvu iako nisu osvojili prvo mjesto u svojoj regiji potvrdio je ulogu favorita play-in faze te lako savladao protivnik. Međutim, Lyon Gaming je nedugo zatim upisao svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem prvenstvo protiv Gambita.
 

 
Gambit bez obzira na bogatu povijest više ne djeluje kao ekipa koja je nekad bila u samom vrhu tog esporta, a to se vidjelo u njihovim današnjim mečevima. Nakon poraza od Lyon Gaminga, uslijedio je onaj i od Team WE te su trenutno na začelju skupine. 
 
Skupina A 
Team WE 2-0
Lyon Gaming 1-1
Gambit 0-2
 
Prvi meč skupine B igrali su američki Cloud9 i brazilski Team oNe eSports. Na samom otvaranju prvenstva Cloud9 je kako izjavama tako i igrom najavio kako njima nije mjesto u play-in fazi te da su trebali imati osigurano mjesto u skupinama natjecanja. Team oNe u ovom meču nije imao previše šanse. 
 
Već u svom sljedećem nastupu Cloud9 je zasjeo na prvo mjestu u skupini svladajući australski LG Dire Wolves. Juan "Contractz" Garcia i Nicolaj "Jensen" Jensen bili su za klasu bolji od bilo kojeg drugog igrača u mečevima i prvenstveno zahvaljujući njima Cloud9 je sjajno otvorio prvenstvo.
 

 
U posljednjem meču dana LG Dire Wolves uspjeli su pobjediti brazilski Team oNe. Odličnom igrom u ranoj fazi meča Dire Wolves je stvorio veliku prednost te na leđima Ryna "Chyppysa" Shorta i Richarda "Phantiksa" Sua vrlo brzo uspješno zatvorio meč.
 
Skupina B
Cloud9 2-0
LG Dire Wolves 1-1
Team oNe eSports 0-2
 
Sutra nas očekuje drugi dan play-in faze po skupinama gdje će se razriješiti konačan poredak u skupinama A i B. Mečevi počinju već u 7:00, a evo kako izgleda raspored.
 
7:00 Team oNe eSports vs. Cloud9
8:00 Lyon Gaming vs. Team WE
9:00 Cloud9 vs. Dire Wolves
10:00 Lyon Gaming vs. Gambit
11:00 Team oNe eSports vs. Dire Wolves
12:00 Team WE vs. Gambit
 
Team WE i Cloud9 glavni su favoriti za prolazak u sljedeću fazu, a to smo danas mogli i vidjeti. Ukoliko zaista prođu u grupnu fazu glavnog dijela natjecanja, to će dodatno zakomplicirati već ionako vrlo teške skupine. Tako bi Cloud9 mogao upasti u skupinu C gdje već igraju Samsung Galaxy, Royal Never Give Up  i G2 Esports našeg Luke "PerkZa" Perkovića. Ono što već sada gledatelji nazivaju skupinom smrti time bi postala daleko najteža skupina na prvenstvu.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više