Prvi poraz Karlovca u sezoni, Zec zabio dva gola Varteksu

ŠIBENIK je u osmom kolu Hnl-a svladao Varteks 2:0. Junak utakmice je Ermin Zec koji je zabio dva gola i odveo svoju momčad do pobjede. Domaćini su sve napravili u prvom dijelu, prvo je Zec zabio iz penala, da bi u 45. minuti drugi put zatresao mrežu. Varteks je preko Mujanovića uspio smanjiti četiri minute prije kraja, ali to je bilo sve što su Varaždinci uspjeli napraviti.

"Zadovoljni smo jer smo naišli na jednog razigranog Varteksa. Osim dva izvanredna poteza Zeca na poluvremenu smo shvatili gdje smo griješili. Unatoč ovim dvama crvenim kartonima moji dečki su došli do zaslužene pobjede. Poznato je da je Šibenik promijenio ekipu od prošle godine, ali moram istaknuti da imamo vrlo mladu i ambicioznu veznu liniju. Jedan primljeni pogodak u pet kola svakako je zasluga i jednog od najboljih vratara lige Blaževića", rekao je trener Šibenika Branko Karačić.

Utakmicu je prokomentirao i Dražen Besek, trener Varteksa.

"Znali smo da u Šibenik ne možemo doći po bodove ako ne postignemo pogodak. Donekle smo se držali dobro, ali nije to bila ona tečna igra koja nas krasi. U svlačionici smo na odmoru dogovorili da pokušamo agresivnije ući u utakmicu i u priliku smo došli nakon isključenja. Tražili smo brži protok lopte i slobodne igrače, ali nismo se uspjeli vratiti u utakmicu", rekao je Besek.

Prvi poraz Karlovca

Karlovac je na domaćem terenu doživio prvi poraz u sezoni. Bolja je bila Lokomotiva, završilo je 1:0. Bule je u 33. minuti ubacio za Martinca koji pogađa za, kako se kasnije pokazalo, konačni rezultat. Nešto ofenzivniji Karlovac je krenuo u drugi dio, ali osim nekoliko poluprilika nije puno pokazao.

Croatia Sesvete i Slaven Belupo remizirali su u Kranjčevićevom, 1:1. Goste je u vodstvo doveo Maras. Na 25 metara ljevicom prodao lažnjak protivničkom igraču, a onda desnom nogom neobranjivo pogodio za 1:0. Sesvećani su odmah uzvratili preko Čižmeka koji je iskoristio ubacivanje Celiščaka i postavio konačni rezultat.

Pročitajte više