Prvi put nakon 16 godina dvije Amerikanke u polufinalu Roland Garrosa

Foto: Hina/EPA

U ČETVRTAK će u polufinalu turnira tenisačica u Roland Garrosu biti odigrana repriza prošlogodišnjeg finala US Opena, a Sjedinjene Američke Države imat će predstavnicu u pariškom finalu jer će se za mjesto u meču za naslov boriti Sloane Stephens i Madison Keys.

Keys je u četvrtfinalu sa 7:6 (5), 6:4 nadigrala Kazahstanku Juliju Putincevu i prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu pariškog Grand Slam turnira, a isto je učinila i Sloane Stephens koja je sa 6:3, 6:1 pobijedila Ruskinju Dariju Kasatkinu.

Zanimljivo, od spomenute četiri tenisačice samo je Putinceva već bila u četvrtfinalu Roland Garrosa, ali nije uspjela postati prva predstavnica Kazahstana koja će zaigrati u polufinalu Grand Slam turnira, što do sada nije uspjelo ni tenisačima iz te države. Madison Keys je u trećem uzastopnom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima uspjela drugi put doći do polufinala. Amerikanka je u prvom setu nadoknadila zaostatak 3:5, a nakon osvojenog tie-breaka, jedan joj je break bio dovoljan za osvajanje drugog seta i pobjedu.

Sloane Stephens nije dopustila Dariji Kasatkini da je umrtvi svojom taktikom. Povela je 4:1, Kasatkina je vratila break i u osmom gemu propustila šest prilika za izjednačenje na 4:4. Do kraja meča 21-godišnja Ruskinja je uspjela još samo osvojiti jedan gem.

Još od 2002. godine nije se dogodilo da u polufinalu Roland Garrosa igraju dvije američke tenisačice. Tada su u finalu igrale sestre Williams, a u polufinalu im se pridružila i Jennifer Capriati.

U preostala dva četvrtfinala u gornjem dijelu ždrijeba u srijedu će igrati Rumunjka Simona Halep protiv Njemice Angelique Kereber te Ruskinja Maria Šarapova protiv Španjolke Garbine Muguruze.

Thiem treću godinu zaredom u polufinalu

Dominic Thiem treću godinu zaredom izborio je mjesto u polufinalu Roland Garrosa. Za pobjedu 6:4, 6:2, 6:1 nad 2. nositeljem Alexanderom Zverevim, 24-godišnji Austrijanac trebao je jedan sat i 50 minuta. Zverev se nakon tri pobjede u pet setova ipak umorio, a osjetio je i bol u lijevom butnom mišiću, što je došlo do izražaja nakon prvog seta.

Thiem je prethodne dvije godine u polufinalu gubio od Rafaela Nadala. No ove godine je Španjolac u drugom dijelu ždrijeba, a Thiem u polufinalu čeka pobjednika dvoboja između Srbina Novaka Đokovića i Talijana Marca Cecchinata.

 

Roland Garros, tenisačice - četvrtfinale

Madison Keys (SAD/13) - Julija Putinceva (Kaz) 7-6 (5), 6-4

Sloane Stephens (SAD/10) - Daria Kasatkina (Rus/14) 6-3, 6-1
 

Roland Garros, tenisači - četvrtfinale

Dominic Thiem (Aut/7) - Alexander Zverev (Njem/2) 6-4, 6-2, 6-1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.