Prvog dana "Ožujskog ludila" senzacionalno ispala momčad budućeg hrvatskog NBA igrača

Foto: Profimedia

POČEO je March Madness, turnir najboljih američkih sveučilišnih košarkaških momčadi, tijekom kojeg u Americi i NBA košarka pada u drugi plan, a već prvog dana dogodilo se veliko iznenađenje. Ugledni Kentucky, za koji nastupa i hrvatski centar Zvonimir Ivišić, kao treći nositelj svojeg dijela ždrijeba u prvom je kolu ispao od 14-opostavljenog Oaklanda 80:76.

Ivišić, 219 cm visoki 20-godišnjak koji je na Kentucky stigao prošlog ljeta, ali zbog birokracije zaigrao tek u siječnju, na parketu je proveo 13 minuta te postigao tri poena, pet skokova i dvije asistencije. Tako mu je naprasno prekinuta sezona u kojoj nije stigao pokazati puno zbog kasnog stjecanja prava na nastupe, pa još nije jasno hoće li se već ove godine prijaviti na NBA draft ili provesti još jednu godinu na sveučilištu.

Bivši junior Cibone u drugom krugu

Nije se proslavio ni Ivišićev suigrač Rob Dillingham, kojeg neki smatraju potencijalno prvim pickom ovogodišnjeg drafta, koji je postigao samo 10 poena. Prvi strijelac Wildcatsa bio je Antonio Reeves s 27 poena, a momčad Oaklanda do senzacionalne pobjede predvodio je Jack Gohlke s 32 poena.

U drugi krug NCAA turnira ipak se plasirao jedan Hrvat. Luka Krajnović, 19-godišnji bivši Cibonin junior, postigao je sedam poena i jedan skok za 11 minuta igre u pobjedi Gonzage nad McNeeseom 86:65. Gonzaga će u drugom krugu igrati protiv Kansasa.

Luka Krajnović (Profimedia)

 

Pročitajte više