Adria Tour

Prvozaraženi s Đokovićevog turnira u Zadru opisao tešku borbu s koronavirusom

Foto: Instagram

GRIGOR DIMITROV još osjeća posljedice koronavirusa kojim se zarazio na seriji Đokovićevih turnira prošlog mjeseca. Bugarski tenisač prvozaraženi je s Adria Touru u Zadru na kojem je kasnije zaraženo još nekoliko tenisača uključujući i Đokovića, najboljeg igrača svijeta.

I dok je Đoković koronavirus prebolio bez ikakvih simptoma, Dimitrov se dobro namučio s virusom koji je u svijetu usmrtio više od pola milijuna ljudi.

"Imao sam problema s disanjem, nisam se osjećao dobro. Bio sam umoran, izgubio sam osjete okusa i mirisa. Mislim da sam imao sve simptome koje možete zamisliti, nimalo zabavno iskustvo", rekao je Dimitrov koji je prošlog vikenda nastupio na turniru u Francuskoj i priznao da i dalje osjeća posljedice koronavirusa.

"Nisam spreman natjecati se na najvišoj razini jer se još nisam potpuno oporavio. Teško sam podnio sve ovo, bio sam kod kuće mjesec dana, više od 500 sati sam proveo sam, najmanje 20 dana po 24 sata. Bilo je puno mentalnih borbi, svašta mi je prolazilo kroz glavu. I sad ne znam kakav će mi biti koji dan. Jedan dan se osjećam sjajno, a onda sljedeći prespavam. Ova stvar je stvarna i moramo poduzeti mjere opreza", izjavio je 19. tenisač svijeta.

Pročitajte više