STOLNI TENIS

Pucar osvojio brončanu medalju i osigurao nastup na Olimpijskim igrama

Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

HRVATSKI stolnotenisač Tomislav Pucar osvojio je brončanu medalju na Europskim igrama u Minsku.

U borbi za treće mjesto Pucar je svladao Kineza Kou Leeja koji nastupa za Ukrajinu u pet setova, 4-1 (11:2, 9:11, 11:9, 11:7, 11:2).

Pucar je na ovom turniru bio postavljen za 12. nositelja, odigrao fantastično od samog početka i okrunio to broncom, a još važnije - osigurao je i nastup na Olimpijskim igrama koje će se 2020. godine održati u Tokiju.

U prvom setu prepustio je Kinezu tek dva poena, uzvratio je Lee s 11:9 u sljedećem setu te poravnao rezultat, međutim, do kraja nije uspio ugroziti hrvatskog igrača.

Pucar je tijesno poveo u trećem setu koji je dobio s 11:9, u četvrtom je ruka bila nešto mirnija (11:7), da bi u posljednjem razbio protivnika kao i u prvom. Ostavio je Pucar Leeju svega dva poena i zasluženo uzeo broncu.

Nije prvi put da se predstavio svijetu kao sjajni stolnotenisač

Već je pobjeđivao jednog od najboljih stolnotenisača u povijesti i bivšeg broja jedan Nijemca Ovčarova. Bilo je to ove godine, a zna i za pobjedu protiv bjeloruske sportske legende Vladimira Samsonova. 

Ove godine je već osvajao broncu, a to je bilo na Zagreb Openu gdje je postao prvi Hrvat nakon 2013. godine koji se okitio medaljom.

Hrvatskoj je to četvrta medalja na Europskim igrama. Lucija Babić okitila se zlatom u sambu, Barbara Matić broncom u judu, dok je broncu osigurao boksač Toni Filipi. 

Pročitajte više