Pušnik nije ponudio ostavku nakon blamaže

Foto: Hina

HAJDUK je u šokantnoj utakmici četvrtfinala Kupa na Parku mladeži nakon produžetaka izgubio od Splita 2:1.
 
> DRAMA U KUPU Zadnja momčad lige izbacila Hajduk u Kupu
 
> Pušnik pod upitnikom, Torcida vikala "Dobit ćete batine"
 
Mnogi nakon ovog poraza očekuju ili da trener Hajduka Pušnik sam odstupi ili da ga uprava smijeni. Stoga je bilo zanimljivo čuti što je slovenski stručnjak poručio nakon utakmice.
 
"Čestitke Splitu na vrijednoj pobjedi. Imali smo sve u svojim rukama, vodili smo 1:0, složili još 3-4 prigode, a onda neobjašnjivo pali. U produžecima nam se dogodila ta nesmotrenost Tudora, ostali smo s igračem manje i onda po meni nerazumno potonuli", rekao je Marijan Pušnik koji nije tražio alibi u neigranju glavnih braniča Šimića i Nižića:
 
"Ne, nije samo to. Koga nema, bez njega se može. Pali smo u sredini terena, utakmicu smo u regularnom dijelu trebali mirnije privesti kraju. Ne smije nam se u posljednjoj minuti dogoditi takva nesmotrenost da primio naivan gol. Psihički smo potonuli, ali idemo dalje, skupiti glave i pripremiti se za prvenstvo."
 
Hajduk je odavno ispao iz utrke za naslovom i Kup mu je bio zadnja šansa da spasi prvenstvo. Sad su Bijeli ostali i bez toga:
 
"Ovo je katastrofa, baš veliki udarac za naše ambicije. Ali sada trebamo dignuti glavu i pobijediti u Koprivnici", rekao je utučeni Pušnik.
 

Dok je Pušnik tugovao, trener Splita Vjekoslav Lokica uživao je nakon velike pobjede:
 
"Naš je plan bio u prvom dijelu umrtviti igru pa pokušati iskontrirati Hajduk. Imali smo u tom dijelu igre dobrih situacija, ali ih nismo realizirali. A kada gubite, prisiljeni ste raditi promjene. Mi smo srećom sa Sandrom Ugrinom imali i plan B", rekao je Lokica i dodao:
 
"Sačuvali smo ga i odmorili pa je odigrao sjajnu utakmicu. Ovo je velika nagrada svima nama, u posljednje vrijeme prošli smo previše negativnih stvari. I sad nas je pomazila sreća, zabili smo za 1:1 u posljednjim sekundama, pa poslije isključenja Tudora pobijedili u produžecima. Nismo posustajali, ovo će puno značiti za naše samopouzdanje. Ja sam hajdukovac, ali ovo je trenutak u kojem Split i svi njegovi igrači moraju slaviti. Međutim, tek kada se pomaknemo s posljednjeg mjesta, bit ćemo opušteniji. No zadnji smo u Prvoj HNL i već se okrećemo dvoboju s Osijekom. I dalje se moramo ovako boriti."
 
Nije ponudio ostavku.
 

Pročitajte više