Pušten napadač na suca Marića, ne smije mu se približiti na manje od 100 metara

Foto: Dalmatinski portal

U SPLITU je počelo suđenje 22-godišnjem Ivanu Mati Blaževiću, optuženom za napad na suca Bruna Marića u stobrečkom restoranu Epetium. Svjedočili su i Marić te odvjetnik Vladimir Gredelj.

Marić je prepoznao napadača. Kaže da je jedini imao crvene hlače i da ga je napao mlaznicom vatrogasnog šmrka te da su ga i ostali udarali. 

Branitelja Vinka Gulišiju zanimalo je kako Marić objašnjava svoje ozljede s obzirom da ga je, prema vlastitom priznanju, udaralo sedam napadača. Sutkinja Ivana Bilušić zabranila je to pitanje.

Odvjetnik Vladimir Gredelj požalio se kako je sustav pretolerantan i da se ovdje radilo o pokušaju ubojstva, a ne nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Tri mjere opreza

Sutkinja Bilušić odlučila je danas pustiti na slobodu okrivljenog koji je u pritvoru od uhićenja, tj. napada na Marića. Za razliku od svojih kolega nije stigao pobjeći, nego su ga zadržali ispred restorana.

Blažević je naveo kako će se vratiti studiranju i da neće odlazi u prostorije Torcide pa ga je sutkinja pustila na slobodu zamijenivši pritvor s čak tri mjere opreza. Blažević ne smije napuštati Split, mora se jednom tjedno javljati policiji. Mariću se ne smije približiti na manje od sto metara.

Suđenje se nastavlja u ožujku kada će svjedočiti vlasnik restorana i jedan gost.

 

Pročitajte više