manchester united

Racije u Engleskoj. Policija upala u kuće navijača koji su provalili na Old Trafford

Foto: Carl Recine/EPA-EFE

MANČESTERSKA policija je danas rano ujutro napravila raciju u naselju Chadderton u potrazi za navijačima koje je povezala s incidentima na Old Traffordu u svibnju ove godine.

"Policija, otvarajte vrata", orilo se s megafona, nakon čega su službenici ušli u nekoliko domova i u lisicama odveli deset osoba u policijsku stanicu.

Najmlađa uhićena osoba ima 20, najstarija 51 godinu, a svi su optuženi za nasilno ponašanje i provalu na privatni posjed, odnosno Old Trafford. Podsjetimo, stotine navijača Uniteda okupilo se ispred Old Trafforda prije derbija s Liverpoolom. Prosvjedovali su protiv obitelji Glazer, ali su prosvjedi eskalirali pa su navijači probili policijske kordone i upali na travnjak, zbog čega je utakmica otkazana i odigrana deset dana kasnije, kad je Liverpool slavio 4:2.

Manchester Evening News prenosi da su istražitelji mjesecima pregledavali snimke nadzornih kamera te odradili stotine intervjua kako bi identificirali one koje smatraju najodgovornijima za incidente. Uz ovih deset osoba, ranije je uhićeno još osmero, od kojih je troje pušteno.

Pročitajte više