HNL

Računica: Netko iz kluba bi trebao detaljnije progovoriti o Bačelić-Grgiću i Jakolišu

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

DEAN RAČUNICA početkom tjedna predstavljen je kao četvrti trener Šibenika ove sezone. Nakon što je cijelu prvu polusezonu ekipu vodio Mario Rosas, uslijedilo je turbulentno razdoblje u kojem je Ferdo Milin dobio otkaz nakon tri, a Marko Kartelo sasvim neočekivano nakon dva kola. Računica će debitirati u petak domaćom utakmicom protiv Lokomotive.

"Jasno je da mora biti promjena što se tiče i zahtjeva i ponašanja kada dođe novi trener. Čini mi se kako su igrači jako dobro prihvatili ono što sam od njih tražio, premda je najbitnije u ovom trenutku vratiti glave na pravi put. Znate, nije bilo lako proživjeti sve ono što se u klubu događalo u proteklih mjesec i pol dana", započeo je Računica na konferenciji za medije uoči utakmice pa dodao:

"Toliko smjena trenera, turbulencija, stresova... I puno kvalitetniji igrači bi se teško nosili s takvim stvarima. Mislim da je to prvi i osnovni razlog zašto je Šibenik izgledao loše na terenu, izuzev dijelova utakmica s Rijekom i Istrom. Radili smo cijeli tjedan da to ispravimo, igrači su jako dobro odgovorili i vjerujem da će protiv Lokomotive pokazati svoje pravo lice."

Bačelić-Grgić i Jakoliš i dalje suspendirani

"Status Bačelić-Grgića i Jakoliša je nepromijenjen. Oni nisu u kadru za Lokomotivu, a koliko je meni poznato neće biti u konkurenciji malo duže. No, o tome bi podrobnije informacije trebao dati netko iz uprave kluba", rekao je Računica, koji je ranije istaknuo da ne zna zbog čega su dva iskusna Šibenikova igrača suspendirana.

 

Pročitajte više