HNL

Računica: Živciraju me priče o Livaji. Može ga se zaustaviti na samo jedan način

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

ŠIBENIK u subotu od 19:05 gostuje na Poljudu u dalmatinskom derbiju 30. kola. 1. HNL. Gosti iz Šibenika u susret ulaze kao momčad s najgorom formom u ligi s četiri poraza u nizu u kojima su primili čak 11 golova. Hajduku, s druge strane, samo pobjeda igra da održi vjeru u naslov prvaka.

Trener Šibenika Dejan Računica u velikom je intervjuu za Dalmatinski portal opisao stanje u svom klubu, ali se osvrnuo i na veliko rivalstvo koje vlada između dva jedina dalmatinska prvoligaša. Osvrnuo se na Marka Livaju i Nikolu Kalinića, igrače koji su pod posebnim povećalom u zadnje vrijeme.

"A kakva može biti atmosfera?"

Na početku je Računica upitan o stanju u klubu. "Kakva može biti atmosfera? Nije dobra nakon ovakvih rezultata. Od početka drugog dijela osvojena su četiri boda. Pokušavam sa suradnicima na sve moguće načine stvari preokrenuti. Znam da glupo zvuči, ali dobro se trenira, dok rezultat to ne prati. Bili smo konkurentni protiv Lokomotive 60 minuta pa smo se raspali.

S Osijekom smo bili dobri prvo poluvrijeme, a onda se dogodio raspad. Protiv Gorice je bilo idealno da uzmemo bod, ali nažalost nismo uspjeli. U toj atmosferi nije lako meni, stožeru, nije lako igračima ni ljudima u klubu", kaže trener Šibenika pa dodaje:

"Okidač za ovo stanje je bio poraz od Dragovoljca. Nakon tog poraza se sve okrenulo. Trenira se dobro. Nema tu zamjerki. Igrači imaju volju i želju. Događaju nam se greške kakve se ne bi smjele događati. Ishod je ružan. Očekivao sam da će biti teško. Pokušat ćemo napraviti sve što je moguće da se trgnemo. Utakmica protiv Gorice nam daje nadu, iako smo svjesni da je rezultat jedino mjerilo."

Šibenik je Makedonija, a Hajduk Italija

Svjestan je da se Šibeniku ne daju prevelike šanse u Splitu: "S naše strane gledano dolazimo u Split u najboljem trenutku. Hajduk je apsolutni favorit. Sve osim Hajdukove pobjede bilo bi ravno pobjedi Makedonije protiv Italije, ogromno iznenađenje. Dolaziš na Poljud, u euforiji.

Čeka te 15.000 ljudi. Neki igrači nisu igrali ni pred 5000 ljudi. Igraš u hramu nogometa. To je sve najljepše što jedan igrač može osjetiti. U tom ambijentu moraš nešto pokazati, dati da bi Hajduku otežao posao. Ne želim da skinemo gaće, nego da Hajduk ostavi 'jaja do poda'." 

Upitan o suradnji Kalinića i Livaje, Računica je imao burnu reakciju: "Ne mogu slušati ta pametovanja. Oni mogu skupa. Tko ne bi htio imati dva takva igrača? Možemo pričati što hoćemo. Livaja je najbolji igrač HNL-a, a Nikola Kalinić, njegov CV dovoljno govori kakav je igrač. Bio je i u reprezentaciji. Normalno da mogu igrati zajedno, samo je pitanje kako ih uskladiti. "

Na pitanje kako zaustaviti Livaju bio je kratak i jasan: "Jedino da ne igra." Na kraju je potvrdio da Hajdukovi snovi o tituli nisu gotovi. "Hajduk je i dalje konkurentan za osvojiti titulu. Utakmica koja će odlučivati je zaostala s Dinamom. Tu će se znati hoće li biti neizvjesno do kraja", zaključio je Računica.

Pročitajte više