Rađa: Grupa nije bauk, ali nas čeka nešto puno važnije od tih kvalifikacija

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

HRVATSKI košarkaši doznali su protiv koga će u Splitu od 23. do 28. lipnja tražiti vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvatska će u Spaladium Areni igrati protiv Brazila i Tunisa te eventualno protiv Rusije, Njemačke ili Meksika.

Hrvatska je dobila možda i najtežu skupinu i igračima Veljka Mršića bit će jako teško izboriti plasman u Tokio jer na Igre ide samo pobjednik turnira.

Za komentar skupine nazvali smo prvog čovjeka Stručnog savjeta HKS-a Dina Rađu.

''Skupina je takva kakve je i volio bih da sad to ostavimo sa strane. Čeka nas puno važnija stvar u ovom trenutku, a to su kvalifikacije za Eurobasket 2021. Mi Hrvati uvijek padamo u euforiju. Ili ništa ne valja ili smo najbolji na svijetu. Već čujem da neki pričaju kako ćemo u Tokio ići po medalju, a zaboravljaju da nas čekaju utakmice u veljači protiv Nizozemske, Švedske i Turske, u kojima ćemo biti bez NBA igrača'', kazao nam je Rađa, a onda je ipak kratko komentirao skupinu.

''Najteža skupina, ali sve se to može proći. Jaki su i Rusi i Brazilci i Nijemci, ali jaki smo i mi. Nitko tu nije bauk da ga se treba plašiti. Igramo pred domaćom publikom, ako ćemo biti kompletni, imamo odličnu ekipu i ne vidim zašto ne bismo prošli. No ponavljam, za nas su sad primarne kvalifikacije za Eurobasket. Zamislite da to ne prođemo'', zaključio je Rađa.

Pročitajte više