Rađa i Bagarić posjetili NBA-ev kamp u Beogradu: Klincima otkrili tajnu uspjeha

Foto:

VELIK broj legendi i aktivnih NBA igrača sudjeluje u kampu “Košarka bez granica”, koji su organizirali NBA, FIBA i Košarkaški savez Srbije.

Kamp u Beogradu traje do subote, a preko 60 dječaka i djevojčica do 17 godina uči razne košarkaške vještine i prolazi kroz brojne seminare kako bi naučili korisna znanja.

Među uzvanicima je i Dalibor Bagarić. Pred djecom i okupljenima pričao je o svojim danima u Chicago Bullsu.

“Najljepši je onaj period kada se pobjeđuje. Izdvojio bih igru s Chicago Bullsima, talijansko prvenstvo koje sam osvojio s Fortitudeom, finale s Olympiacosom i još puno toga. Naravno, spomenute pobjede nisu došle tek tako. Naporan rad i trud produkti su pobjeda. Drago mi je kada vidim da ovakvi kampovi postoje i postaju sve bolji i bolji. Sve je jako lijepo organizirano i drago mi je da vidim toliko djece. Sjećam se kad smo mi počinjali. Taj prvi kamp je bio u Trevisu 2001. godine, a sad je sve to preraslo u jednu ozbiljnu priču. Mislim da je najteže držati neki kontinuitet kod ovakvih kampova. Čim NBA i FIBA nešto organiziraju, to je jedna ozbiljna stvar. Ovo je jedan od boljih i jačih sastava, što se vidi po tome tko su gosti. Sve to donosi određenu ozbiljnost”, rekao je Dalibor Bagarić.

Pričao je i Dino Rađa. Istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan na kakvoj je razini europska košarka.

“Jako je teško procijeniti tko će postati sjajan igrač ovako na treningu. Jedno je trening, a drugo utakmica. Neki su sjajni na treningu, a kad dođe do utakmice, onda je druga priča. Odavde, s ovih prostora, uvijek periodično izlaze neki novi klinci i tako će uvijek biti. Međutim, nije košarka kuća da bi se napravila za godinu dana. Za stvaranje igrača treba mnogo više. Bitno je usporedno stvarati i trenere. Sve se svodi na rad, rad i rad. Majka uspjeha je broj ponavljanja”, poručio je Dino Rađa.

Pročitajte više