Hrvatska košarkaška reprezentacija

Rađa: Ukić je jak na jeziku, a u deset godina nam nije donio nijednu medalju

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

ROKO UKIĆ žestoko je kritizirao Hrvatski košarkaški savez nakon što je hrvatska reprezentacija ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo. 

Bivši kapetan i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju smatra da su prvi ljudi Saveza Dino Rađa i Stojko Vranković odgovorni za debakl u kvalifikacijama, da su pogriješili s odabirom izbornika i da nisu reagirali kad su izbornici griješili u sastavljanju momčadi i taktici.

"Upiranje prstom ne donosi ništa dobro. Ja mogu uprijeti u bilo koga - u Ukića, Matića i Antića, ali od tog nema koristi jer svi su jaki na jeziku, a kad se treba žrtvovati, nema ih nigdje. Ukić se mogao žrtvovati pa nije. On je sam prestao biti zainteresiran za reprezentaciju i ne znam zašto je potreba nekog tko u deset godina nije donio nijednu medalju da upire prstom, a da se ne pogleda u ogledalo", odgovorio je Rađa bivšem kapetanu.

Rađa tvrdi da je debakl u kvalifikacijama najviše rezultat rada u prošlosti.

"Utakmica koja se igra ne dobiva se na dan kad se igra, nego puno ranije. Naravno da jedna lopta može odlučiti ovdje ili ondje, ovisi o inspiraciji igrača, ali projekt kao kvalifikacije rezultat je onoga što smo radili u prošlosti", rekao je za RTL.

Ukić: Ne može mi nitko reći da se nisam žrtvovao za reprezentaciju

Nije se dugo čekalo na Ukićevu reakciju.

"Rađa je rekao da sam jak na jeziku, a da u deset godina nisam osvojio medalju. U redu, to su činjenice, nemam ništa protiv toga. Međutim, rekao je da sam izgubio interes za reprezentaciju te da se nisam dovoljno žrtvovao. Možeš mi sve reći, možeš mi reći da nisam dovoljno dobar igrač, ali to da se nisam žrtvovao za reprezentaciju, e to ne možeš. Kod nas se svaka kritika dočeka na nož, a to nije dobro."

Pročitajte više