Radošević: Trebao sam zakucati, takve stvari se promašuju jednom od tisuću puta



NAKON poraza od Caje Laboral protiv koje su vodili 17 razlike, košarkaši Cibone smanjili su šanse za prolazak u četvrtfinale Eurolige.



Loptu za pobjedu u rukama je imao mladi Leon Radošević, no nije se najbolje snašao pod košem i desetkovana momčad iz Vitorije uspjela je doći do važnih bodova.

"Trebao sam to zabiti, to se promašuje jednom od tisuću puta, no sad nažalost jesam. Pogriješio sam što nisam išao zakucati, drugi put će biti bolje", rekao je Leon Radošević o presudnim trenucima. Uz odličnog Jamonta Gordona, Cibonu je ponovno vukao Marko Tomas.

"Imali smo priliku već nakon prvog poluvremena odlučiti pobjednika, ne samo to već produžiti nade za proći dalje. S tri pobjede bili bismo bar u nekoj igri. Stvarno šteta, promašili smo četiri pet bacanja na + 15, pa dopustili protivniku da s pristojnom razlikom ode na odmor. Potom su nas stigli, pa smo opet imali period dobre igre, onda se opet javio period dekoncentracije. Na kraju je presudila sreća", kaže Tomas, koji ne odbacuje tezu da je rano vodstvo bila varka.

"Za manje ekipe nije dobro da povedu 15 razlike, jer to nije realno. Možda je bolje za ovakve utakmice da se protivnik slomi krajem treće, početkom četvrte, četvrtine. No, tko ne bi poželio +15 u trinaestoj minuti?", upitao se. Osvrnuo se i na Radoševićev promašaj.


"Leon nema iskustva, nije igrao ovakve završnice, no ono će doći s vremenom. Mi smo prije trebali završiti utakmicu", zaključuje Tomas.

U promjenjivom izdanju bio je novi igrač Cibone Samo Udrih. I njemu je poraz teško pao.

"To je sasvim druga ekipa bez Splittera, imali smo 16 razlike, trebali smo igrati brzo prema naprijed. Polako su na se približili, a onda se ekipa uplaši. Promašili smo neka slobodna bacanja, lagane šuteve. Na kraju su imali malo sreće".

Pročitajte više