LIGE PETICE

Raiola dao veliki intervju za AS. Objasnio je Superligu usporedbom Reala i Ferrarija

Foto: Guliver Images

MINO RAIOLA je uz Jorgea Mendesa jedan od dva najmoćnija nogometna menadžera na svijetu. Španjolski AS danas je s njim objavio veliki intervju, a prošli su cijeli niz tema.

Govorio je Raiola o svim svojim klijentima, od Paula Pogbe i Zlatana Ibrahimovića pa sve do Erlinga Halanda kao nove zvijezde svjetskog nogometa.

"Po meni bi Ibrahimović i danas imao mjesta u Realu. Jer Zlatan nije stvoren na snazi filozofije, on je strašan igrač poput Benzeme, Cristiana Ronalda, Puškaša, Di Stefana… Oni su čist talent, a Barcelona je filozofija, ideja igre, kojoj se pojedinac mora podrediti. Velika razlika između Reala i Barcelone je ta što su prvi pustili Cristiana da ode, a Barcelona Messija ne želi pustiti jer je on temelj njene filozofije", rekao je Raiola kada je upitan o razlici između Reala i Barcelone pa se osvrnuo i na Pogbu:

"U vezi Pogbe najvažnije je ono što United želi, odnosno gdje je on u projektu kluba. Pogbu zanima samo osvajanje Lige prvaka, kao i domaćih titula, a vidjet ćemo na kraju gdje je to moguće, u Unitedu ili na nekom drugom mjestu. Zašto Paul već nije u Madridu? To je pitanje za Real. U jednom trenutku Pogba se zaljubio u United, iako je imao ponude drugih klubova. U sljedećem trenutku bilo je jako teško da United i Real pronađu rješenje oko transfera, jer najveći klubovi ne žele prodavati najbolje igrače konkurentu. Znam da je Pogbi najveći san da igra za Real i da mu je Zidane idol, zbog toga i želi tamo."

Osvrnuo se i na Superligu

Nije mogao Raiola proći bez da mu novinari postave nekoliko pitanja o nogometnoj Superligi, koja je nedavno preko noći osnovana i jednako tako ugašena.

"Ideja je radikalnija od svih dosadašnjih. Uvijek sam vodio bitku protiv FIFA-e, protiv mentaliteta monopola, koji mi se ne sviđa. Nama nije potrebno da FIFA igra nogomet. Najveća greška organizatora Superlige je ta što su željeli pobjeći od Lige prvaka. To je velika greška. Trebalo bi to ići ruku pod ruku", rekao je Raiola pa na inzistiranje novinara pojasnio na što točno misli:

"Ferrari može s jednim bolidom u Formulu 1, a onda s jednim autom na Le Mans. Zašto Real Madrid ne bi mogao igrati i Ligu prvaka i Superligu? Bio bi to najljepši eksperiment u povijesti nogometa. Da imamo dva velika turnira, Ligu prvaka i Superligu. I onda dajemo publici šansu da bira što će gledati. Kad bih bio vlasnik kluba, volio bih da moj klub igra u oba natjecanja. Naravno i domaće prvenstvo. Za igrače bi to bilo sjajno, kao i za navijače. Takva natjecanja bi natjerala organizatore da ih učine još primamljivijim, izazovnijim. Danas imamo Ligu prvaka kao jedini nivo top nogometa."

Pročitajte više