HRVATSKI NOGOMETAŠI

Rakitić je uskrsnuo jer mu konkurent skuplja spolne bolesti i brije s Neymarom

Foto: Gulliver / Getty Images

NOVI XAVI. Tako je u ljeto 2018. predstavljen sjajni i mladi (21) brazilski veznjak Arthur Melo za kojeg je Barcelona platila Gremiju 30 milijuna eura. Godinu dana kasnije, ispostavilo se da je on zapravo Novi Neymar. I to u najgorem smislu.

Kako je Novi Xavi postao Novi Neymar?

Njegovo zabavljanje upravo sa slavnim i raskalašenim sunarodnjakom i to u najgorim trenucima, razbjesnilo je upravu i navijače Barcelone. Već u prvoj sezoni u Barceloni otišao je na Neymarovu rođendansku proslavu samo 48 sati prije El Clasica. Nije potrebno nagađati kako su na to reagirali barcelonisti, a Arthur se posuo pepelom i obećao da neće ponoviti sličnu glupost.

Kako li je samo lagao, jer ove je sezone, prije tri mjeseca, uhvaćen kako u sitne sate pijan partija s Neymarom u Barceloni gdje je najskuplji nogometaš u povijesti došao na suđenje na kojem tuži njegov bivši i budući te Arthurov aktualni klub.

"Ozlijeđen" vozi skuter i borda po snijegu

Da nešto ozbiljno nije u redu sa sada već 23-godišnim Arthurom, ispostavilo se i mjesec dana kasnije. U listopadu se, naime, pohvalio nečim što Barcelona strogo zabranjuje svojim igračima zbog opasnosti od ozljeda - vožnjom električnim skuterom. Snimku zabave sa zabranjenim prijevoznim sredstvom Arthur je postavio na Instagram, a Barcelona ga je odmah novčano kaznila. 

Ni to mu nije bilo dovoljno jer TV3 ga je uhvatila kako uživa u još jednoj visokorizičnoj aktivnosti - snowboardingu. Da bi situacija bila još gora po njega, to je radio "ozlijeđen". Barcelona, naime, Arhurovo misteriozno i predugo izbivanje ne samo s utakmica nego i s treninga, koja traje od 1. prosinca, pravda "ozljedom prepona".

"Nešto mu nije u redu s preponama"

Koja, dakle, Athuru ne smeta da tulumari ili da se bavi zimskim sportom. Međutim, zbog nje ne može igrati nogomet pa ga tako nema u momčadi niti za današnji prvenstveni susret protiv Real Sociedada. To je nastavak Athurovih problema s nespremnošću, koji su se posebno pogoršali otkako je prošlog mjeseca bio na okupljanju reprezentacije.

"Vratio se s okupljanja Brazila s nekim problemima u preponama", poslovično je škrt na riječima trener Ernesto Valverde. Brazilski novinari otkrivaju, a španjolski prenose, da se ti "problemi s preponama" zovu gonoreja. Spolna bolest, čije liječenje zahtijeva tretman medikamentima sa zabranjenim supstancama. Pa se valjda čeka da Arthurove "prepone" zacijele same od sebe.

Startao je sjajno, ali onda je zaglumio Neymara i nestao, što koristi Rakitić

Brazilac je sezonu počeo jako dobro, odličnim nastupima i važnim golovima protiv Osasune i Villarreala te s dvije asistencije protiv Seville. Tako je istisnuo Rakitića, Vidala i Alenu te se izborio za mjesto prvotimca u vezi pored nedodirljivih De Jonga i Busquetsa. Zatim se Arthur vratio spomenutim navikama, zbog kojih je samo tri utakmice igrao od početka do kraja, a od ljeta je propustio već deset mečeva.

Sve ovo koristi Ivan Rakitić koji je, zahvaljujući Melovoj neozbiljnosti i razvratnosti, od otpisanog opet postao nezamjenjivi prvotimac Barcelone. 

Pročitajte više