Rakitić ostao bez trenera. Žestoko je kritizirao Sampaolija, koji je dobio otkaz

Foto: EPA

JORGE SAMPAOLI dobio je otkaz u Sevilli nakon samo pet mjeseci što je po drugi put postao njen trener. Presudio mu je poraz protiv Getafea u prošlom kolu La Lige, nakon kojeg je španjolski velikan europskog nogometa 12 kola prije kraja sezone na samo dva boda od zone ispadanja. To je debakl za klub koji svake godine igra Ligu prvaka, a u zadnjih devet godina je četiri puta osvojio Europa ligu. Uostalom, Sevilla je prošle sezone osvojila četvrto mjesto u La Ligi, a sada joj prijeti ispadanje iz nje. 

Sampaoli je u listopadu prošle godine naslijedio također smijenjenog Julena Lopeteguija, ali nije uspio izvući Sevillu iz krize. U 31 utakmici imao je 13 pobjeda, 6 remija i čak 12 poraza, od čega 8 prvenstvenih. Nakon jednog od njih žestoko ga je kritizirao kapetan Ivan Rakitić. Sampaoliju je ovo drugi mandat na klupi Seville, a u svom prvom na klupi kluba iz Andaluzije bio je veoma uspješan.

Naslijedio je Unaija Emeryja, koji je netom prije bio osvojio treću uzastopnu Europa ligu i u La Ligi bio četvrti, što Emeryju nikada nije uspjelo. Do kraja prvenstva čeka ju još 12 kola da se spasi ispadanja, a u četvrtfinalu Europa lige igra s Manchester Unitedom. Na tim utakmicama vodit će je Jose Luis Mendilibar, iskusni 62-godišnji baskijski trener kojem je zadnji posao bio u Alavesu. Prije toga dugo je trenirao Eibar koji je pet godina zaredom držao u sredini La Lige. 

Pročitajte više