Rakitić se otvorio Englezima: Sanjao sam taj detalj iz finala tisuću noći

Marko Prpić/Pixsell

UOČI reprezentativnih akcija Ivan Rakitić odradio je intervju s Guardianom, u kojem se dotaknuo senzacionalne srebrne Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Osjećaš se tako ponosno da te ni Superman ne bi mogao maknuti s mjesta."

Scene iz moskovskog finala s Francuzima još ga progone.

"Ne spominjite mi VAR jer sam ga sanjao tisuću noći. Prvi gol stiže iz slobodnog koji nije prekršaj, a i VAR je tu mogao presuditi jer je Pogba bio u zaleđu. I penal je bio sumnjiv."

A baš je Rakitić bio junak Hrvatske protiv Danske i Rusije kad je zabijao odlučujuće penale za prolazak.

"Ako vam kažem da sam tamo bio miran kao na treningu s Barcelonom, bila bi to laž. No imaš osjećaj da možeš usrećiti sve svoje sunarodnjake i razmišljaš kako možeš ispisati povijesti, ali sam isto pokušao ne razmišljati o ničemu nego o tome što sam pričao sa ženom ili kćerima. Moja žena ima šesto čulo. Pa odmah je vjerovala da će utakmica s Danskom ići do penala i da ću ja zabiti posljednji."

Engleze je zanimalo kako je Hrvatska uspjela pobijediti njihovu reprezentaciju.

"Najvažnije je bilo da im ne damo da igraju u komfor zoni. Znali smo da je Stones najbitniji igrač u izvlačenju lopte prema naprijed i puno smo ga analizirali. U Barceloni uvijek ima nekoliko taktika za slanje lopte prema naprijed koji su uvježbani, a vidio sam i da Engleska ima iste. Jako su ih dobro uigrali", rekao je Ivan pa dodao:

"Mnogo je ljudi reklo da nećemo moći izdržati još jedne produžetke, a mi smo odigrali najbolje produžetke dotad. To je bila ludnica. Ne znam tko je rekao da nam fali poštovanja jer nismo pružili ruku, ali morate razumjeti da je to trenutak kada smo uveli Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva! Pa ne znam koliko London ima stanovnika, možda osam milijuna? To je dvostruko više nego što ima Hrvata."

Hrvatska i Engleska igraju za prvo mjesto u skupini Lige nacija u nedjelju od 15 sati na Wembleyju.

Pročitajte više