Rakitić slavi s Hajdukovim šalom. Ovako bi sastav izgledao s njim, Perišićem i Džekom

Foto: EPA-EFE

IVAN RAKITIĆ (35) osvajanje Europa lige sa Sevillom na Puškaš Areni slavio je noseći hrvatsku zastavu i šal Hajduka. Hrvatski nogometaš bio je najbolji igrač finalne utakmice u kojoj je Sevilla nakon penala pobijedila Romu. Fotografiju Rakitića sa šalom i zastavom na Instagramu je objavio njegov kum Marko Bralić Keto.

Hajdukove navijače to je ponukalo na maštanje, jer je Rakitić samo jedna od legendi koja se godinama povezuje s eventualnim završetkom karijere u Splitu. Uz njega najviše se spominju zvijezde Tottenhama i Intera, Ivan Perišić (34) i Edin Džeko (37).

Na povratak Rakitića računa se zbog navijačke pripadnosti njega i kuma, Perišić je sam izjavio da se želi vratiti u rodni grad i klub koji je napustio kao 16-godišnjak prije nastupa za prvu ekipu, a Džekin dolazak više je puta spominjao njegov prijatelj i bivša desetka Hajduka Senijad Ibričić.

Uskoro im svima istječu ugovori

Iako su sve bliže kraju karijera, radi se o trojici igrača vrhunske fizičke spreme koji i dalje igraju na najvišem nivou i kakve Hajduk inače ne bi mogao ni pomišljati dovesti. Rakitić je upravo osvojio novi europski trofej, Džeko je svojim golovima odveo Inter u finale Lige prvaka, a Perišić igra u Premier ligi, dok je još lani bio najbolji igrač Intera.

Džeki ugovor istječe ovo ljeto, a Rakitiću i Perišiću idućeg, iako se po europskim medijima već više puta pisalo kako će Perišić raskinuti ugovor s Tottenhamom godinu dana ranije jer je klub otpustio Antonija Contea koji ga je doveo.

Pročitajte više