RAKITIĆ STUP BARCE Bez njih trojice Valverde ne može zamisliti momčad

Foto: Getty Images / Guliver Image

BARCELONA je vodeći klub La Lige, a Marca činjenicama potkrjepljuje kako su Marc-André ter Stegen te Lionel Messi i Ivan Rakitić neizostavni igrači katalonskog ponosa.
 
Prema statističkim podacima, Barcelonin trener Ernesto Valverde neizmjerno vjeruje trojici igrača koji su u dosadašnjem španjolskom prvenstvu nastupili u svim ligaškim okršajima.
 
Marc-André ter Stegen i Lionel Messi na terenu su proveli 1530 minuta. Njemački vratar s godinama je prerastao u provjerenu uzdanicu, dok je argentinski fantazist nesumnjivo vitalna figura španjolskog i europskog velikana.
 
Međutim, zavidnom minutažom podičiti se može i Ivan Rakitić (1362 minute). Ernesto Valverde u više je navrata isticao kako je hrvatski standardni reprezentativac neprocjenjiv u njegovim taktičkim zamislima. 
 
Ukomponiravši ga u tandem sa Sergiom Busquetsom, Barceloninu veznu liniju ozračio je ravnotežom i stabilnošću te je i protok lopte fluidniji nego protekle sezone.
 
Španjolci ističu kako je Ernesto Valverde preporodio Ivana Rakitića napunivši ga samopouzdanjem koje je prethodne sezone pogubio diskontinuitetom nastupa pod vodstvom Luisa Enriquea.
 
U tekućoj sezoni predane su mu mnoge ovlasti, a svojim igrama opravdao je povjerenje što potvrđuju i brojke. Uostalom, u cijeloj je sezoni za Barcelonu odigrao najviše utakmica (26). Propustio je tek jedan službeni nastup, u kupu protiv Real Murcije krajem studenoga.
 

Pročitajte više