Transferi

Ramos poručio Perezu: PSG mi je rekao da želi dovesti mene i Messija

Foto: EPA

IAKO mu Real Madrid nudi novi jednogodišnji ugovor s pravom produljenja na još jednu godinu, kapetan Sergio Ramos odbija potpisati s aktualnim prvakom Španjolske.

Prvenstveno zato što mu klub ne želi odmah dati dvogodišnji ugovor, a onda i zbog toga što mu godišnju plaću želi smanjiti za 10 posto. Ramos u ovom trenutku zarađuje 15 milijuna eura godišnje.

Ramos je Perezu dao do znanja kako će slušati ponude drugih klubova

Jučer je u televizijskoj emisiji El Chiringuito poznati španjolski novinar Josep Pedrerol kazao kako su se predsjednik Florentino Perez i kapetan Ramos na temu novog ugovora sastali prošle srijede prije utakmice protiv Elchea.

Ramos je predsjedniku kluba dao do znanja kako neće prihvatiti ponudu koju je pred njega stavio klub te kako je spreman slušati ponude drugih klubova. Naime, Ramos je ušao u posljednjih pola godine ugovora i može pregovarati s drugim klubovima o besplatnom napuštanju Reala na ljeto.

PSG želi dovesti Ramosa i Lionela Messija potpuno besplatno

Uz navedeno, branič Reala je Florentinu Perezu rekao kako mu je netko iz Paris Saint-Germaina predstavio plan prema kojemu će francuski klub na ljeto dovesti njega i Lionela Messija potpuno besplatno.

Perez na to nije imao spreman odgovor te je Ramosu kratko dometnuo kako može ići ako dobije ponudu koja će ga zadovoljiti. Razumljivo, vijest je odmah dospjela na svjetske naslovnice, a jutros je i France Football na naslovnici imao veliki plan PSG-a za dovođenje najvećih zvijezda Reala i Barcelone. Ipak, u prvom planu je bio novi trener Mauricio Pochettino koji bi trebao osvajoti toliko željenu Ligu prvaka. Ako ne ove, onda sljedeće sezone, kada bi zvjezdani dvojac trebao stići.

Raste nezadovoljstvo u Ramosovom taboru

Saga oko Ramosovog ugovora traje već mjesecima, a nezadovoljstvo njegovog tabora sve više izlazi u javnost. Nedavno je Ramosov agent i brat Rene podijelio tvit novinara Alfreda Dura koji glasi:

"Netko će morati objasniti kako smo i zašto došli do ove situacije da kapetan i legenda kluba bude na popisu nogometaša koji od 1. siječnja mogu potpisati za bilo koji klub."

Osim Ramosa, produljene ugovore još uvijek nemaju Modrić i Vazquez

Zbog cjelokupne situacije nezadovoljan je i trener Reala Zinedine Zidane. Osim Ramosa, ugovore još nisu produljili Luka Modrić i Lucas Vazquez, zbog čega je francuski trener istupio na presici 1. siječnja prije susreta protiv Celte.

"Modriću, Ramosu i Vasquezu se ugovor mora riješiti što prije. Nadam se da će se to dogoditi uskoro jer je to najbolje za sve nas", rekao je tada Zidane.

Ramos je s Realom osvojio ukupno 22 trofeja

Ramos je u Realu od posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2005. godine. Stigao je iz Seville za odštetu od 27 milijuna eura, a s klubom je ukupno osvojio 22 trofeja pri čemu se najviše ističu pet titula španjolskog prvaka i četiri naslova u Ligi prvaka.

Ove je sezone odigrao 16 utakmica i pritom postigao tri pogotka uz jednu asistenciju. Osim toga, sastajao se s igračima kako bi riješio rezultatsku krizu kluba početkom prosinca kada je Realu opasno prijetilo ispadanje iz Lige prvaka.

Pročitajte više