Ramsey panenkom zaledio Beograd, Mitrović spasio Srbiju

Foto: Getty Images / Guliver Image

SRBIJA je imala veliku priliku pobjeći rivalima u skupi D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Međutim, momčad Slavoljuba Muslina nije uspjela pobijediti Wales u Beogradu (1:1) u 6. kolu, čime je ostala na prvom mjestu, ali ima isti broj bodova kao Republika Irska koja je remizirala sa Austrijom (1:1).

Aarn Ramsey zabio je u Beogradu za vodstvo Walesa. Veznjak Arsenala, nakon čijih golova gotovo uvijek premine neka od slavnih ličnosti, majstorski je pogodio u 35. minuti iz penala. Luka Milivojević je nakon kornera držao za dres napadača gostiju Sama Vokesa, a sudac Jorge de Souza iz Portugala pokazao na bijelu točku.

Ramsey je namjestio loptu i prekrasnom panenkom svladao Vladimira Stojkovića za veliko vodstvo pred gotovo 50 tisuća navijača. 

Činilo se kako će protivnik s Otoka šokirati Srbiju. Ipak, u 74. minuti Aleksandar Mitrović sjajno se snašao s lijeve strane i pogodio na prvu vratnicu za 1:1, što je na kraju bio i konačni rezultat.

Istina, Srbija je i dalje prva u skupini, ali je pobjedom mogla stići jako blizu Rusije. Ovako, morat će do kraja voditi veliku borbu s Irskom za prvo mjesto i izravni plasman na SP. 

 

Pročitajte više