Rashford preuzeo ulogu Lukakua: "Morao sam biti hladnokrvan"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARCUS RASHFORD zabio je najvažniji gol za Manchester United u svojoj karijeri. Sjajni 21-godišnji engleski napadač pogodio je iz penala u 94. minuti za 3:1 i prolaz Crvenih vragova u četvrtfinale Lige prvaka. Time je dijete kluba srušilo PSG usred Parka prinčeva i postalo junak navijača. 

Zanimljivo, u odsustvu Paula Pogbe koji nije igrao u Parizu, penale izvodi Romelu Lukaku. Međutim, strijelac prva dva gola prepustio je to engleskom reprezentativcu, koji je preuzeo odgovornost i pogodio.

"Znao sam da moram zadržati hladnokrvnost. To su stvari koje vježbate na treningu svaki dan. Želio sam šutirati, postigao sam gol i prošli smo dalje. S druge strane, čekanje VAR provjere i konačne odluke je vjerojatno najteža stvar. Međutim, svi živimo za ove utakmice i ovakve trenutke i nadali smo se da ćemo teren napustiti sretni. Sve je bilo protiv nas, ali navikli smo da preživimo teške trenutke i to smo dokazali. Ovo je prelijepa stvar. Imali smo deset ozlijeđenih igrača, mladi su dobili šanse, stalno su s nama i ovo je prilika koju su zaslužili", u maniru iskusnog igrača poručio je Rashford.

No nikako ne treba zaboraviti ni preporođenog Lukakua, koji je s dva gola držao United na životu. Nakon katastrofalne forme kod Josea Mourinha, 25-godišnji Belgijac opet nalikuje na onu nezaustavljivu zvijer. Na posljednje tri utakmice zabio je šest golova, po dva na svakom meču.

"Bili smo puni samopouzdanja. Marcus i ja smo znali da možemo napraviti dosta. Zadovoljstvo je igrati s njim, obojica smo zabili golove i presretni smo. Dogovorili smo se da ću pratiti svaki njegov potez. Rekao sam mu da ću ispratiti dalekometni pokušaj i zabili smo gol iz takve situacije. Na kraju je on izveo penal i pogodio, presretni smo", zaključio je Lukaku, koji je ove sezone zabio 15 golova. 

Pročitajte više