Raspad sistema u Partizanu. Od države traži novac, u ponoć rok za UEFA-inu licencu

Foto: Profimedia

PARTIZAN je danas u 15 sati trebao održati izvanrednu skupštinu kluba, ali je ona pomaknuta za 17 sati jer predsjednik Milorad Vučelić još nije uspio osigurati financije kako bi se klub mogao prijaviti za UEFA-inu licencu sljedeće sezone, za što rok istječe u ponoć.

Kako piše Telegraf, Vučelić čitav dan preko državnih organa pokušava osigurati novac koji je Partizan trebao dobiti još prošlog tjedna. Bez sigurnih financija klub ne može tražiti UEFA-inu licencu, što je Partizanu prioritet jer se iz srpskog nogometa sljedeće sezone vrlo lako može do UEFA-inih skupina.

Podsjetimo, prvak Srbije ide direktno u Ligu prvaka sljedeće sezone, a drugoplasirana momčad ide u 3. pretkolo, čime joj je zajamčena najmanje skupina Konferencijske lige. No, osim što nema šanse biti prvak, Partizan će se do kraja sezone morati itekako pomučiti da uhvati toliko željeno drugo mjesto.

Bačka Topola i Čukarički u borbi za Ligu prvaka

Trenutačno je treći s bodom manje od Bačke Topole, koja je najugodnije iznenađenje prvenstva. Partizan je dobio samo jednu od zadnjih pet utakmica te omogućio i Čukaričkom da se potpuno uključi u borbu za Ligu prvaka uoči podjele na ligu za prvaka i ligu za ostanak.

Očekuje se da će Partizan ipak uspjeti osigurati financije do kraja dana i onda se prijaviti za UEFA-inu licencu za sljedeću sezonu. Svaki drugi ishod bio bi ogroman udarac za slavni klub koji proživljava vrlo teško razdoblje.

Pročitajte više