Raspada li se hit-momčad HNL-a? Pavličić odlazi u Maribor, Milardović i Lukačević se nećkaju

PREDSJEDNIK Cibalije Željko Čulo za Index je potvrdio kako je Tomislav Pavličić, jedan od ključnih igrača Cibalije posljednjih godina, istekom ugovora dobio ispisnicu i da traži novi klub.

Pavličić je napadač čije su golgeterske sposobnosti proteklih sezona upoznali Dinamo, Hajduk, a sada je na korak od prelaska u klub koji je netom okončanu sezonu slovenske Prve lige završio na drugom mjestu i sada ga, kao i dosadašnji Pavličićev klub, čeka natjecanje u 2. pretkolu Europa lige.

Prema Čulinim riječima, Cibalija je još na zimu odustala od pokušaja da zadrži Pavličića: "Mogli smo ga prekomandirati u drugu momčad ili suspendirati, ali mi to nismo htjeli jer nam je stalo do toga da njegujemo dobre odnose s igračima. Upravo zbog naše korektnosti i u znak zahvalnosti, Pavličić će se na odlasku odreći dijela premija koje mu klub duguje", otkriva Čulo.

Ima li tko zamijeniti drugog strijelca Cibalije (7 golova u sezoni 09./10.) i hoćete li posegnuti za pojačanjima u napadu?

Mislim da Grgić i Prgomet dostojno mogu zamijeniti Pavličića, tako da nećemo tražiti pojačanja, a tu je i Kresinger.

Što je s ostalim igračima koji su bili nositelji igre, a kojima također istječu ugovori, prije svega Milardoviću i Lukačeviću, i što im Cibalija može ponuditi kako bi ih zadržala?

S njima dvojicom smo u pregovorima jer želimo da ostanu, a sada su oni na potezu i trebaju se odlučiti. Oni vrlo dobro znaju što im nudimo: europske utakmice koje su, naravno, izlog gdje na sebe mogu skrenuti pozornost zainteresiranih klubova.

Pročitajte više