ANDREJ KRAMARIĆ

Rasprava u Njemačkoj: Je li Kramarić igrač za Bayern? Klasnić odgovorio Matthäusu

ŠTO JE zajedničko Ivanu Klasniću i Andreju Kramariću? Ovi Hrvati znaju kako naštetiti Bayernu, uvod je u razgovor bivšeg hrvatskog reprezentativca i ikone Werdera Ivana Klasnića za njemački Sky Sports. Tema je, naravno, Kramarić koji je na otvaranju sezone jedan od tri najjača napadača Europe i vodeći strijelac Bundeslige. U prvom kolu Kramarić je zabio hat trick u pobjedi nad Kölnom, a u drugom kolu srušio je Bayern s dva gola za veliko slavlje (4:1) nad osvajačem dvostruke njemačke i također duple europske krune. 

Kramarić je postao prvi igrač Hoffenheima koji je postigao više od tri gola u prva dva kola Bundeslige. Zabio je u svakoj od posljednjih pet utakmica Hoffenheima (ukupno 12 golova), a ove sezone ima skor od sedam pogodaka iz tri utakmice. 

> Nijemci tvrde: Kramarić je novi Lewandowski 

Nakon rušenja Bayerna bivši napadač Dinama i Rijeke postao je tema s naslovnica. Legenda bavarskog kluba Lothar Matthäus u kolumni za Sky Sports jučer je razradio plan po kojem Bayern može dovesti Kramarića za 40 milijuna eura i u njemu dobiti zamjenu za Roberta Lewandowskog, ali i Thomasa Müllera.

 

Plan potpisuje i Klasnić koji je prije 16 godina bio jedan od ključnih igrača Werdera na putu do dvostruke titule. Ostavili su iza sebe Bayern za šest bodova, a Klasnić je nakon pogreške Olivera Khana zabio vodeći gol u ključnom derbiju na Olimpijskom stadionu u Münchenu koji je Werder dobio 3:1. 

Dvije godine kasnije Bayernu je zabio dva gola u pobjedi u finalu Kupa. Bila je to momčad koju Njemačka pamti, predvođena ubojitim parom Klasnić - Ailton. 

U razgovoru za Sky Sports Klasnić je komentirao ideju o Kramariću kao napadaču Bayerna, nakon što je prvi strijelac Bundeslige udario srce ispod objave Lothara Matthäusa.

"Kramarić već dugo ostavlja trag, ali to mnogi nisu vidjeli"

"Igrač je uvijek sretan kada pročita tako lijepe vijesti o sebi. Slažem se da Andrej ima kvalitetu za Bayern. Po svom karakteru i potencijalu, on bi se uklopio u momčad. Već nekoliko godina igra izvrsno i ostavlja trag, ali mnogi ga ipak nisu jasno vidjeli", ističe Klasnić te dodaje da Kramarić može biti i buduća zvijezda hrvatske reprezentacije, nabrajajući njegove kvalitete: 

"Veliki je radnik, može igrati i iza napadača kao i na krilu. Malo mu treba da stvori šansu i zabije gol. Ako ovako nastavi, moći će se mjeriti s Lewandowskim".

Je li Salihamidžić već zvao kolegu Rosena? 

Kramarić je ove sezone zabio četiri pogotka više od ikone Bayerna Roberta Lewandowskog. U razgovoru za Index prije nekoliko dana kazao je kako se ne može dogoditi da Bayern ne bude prvak, a Lewa najbolji strijelac lige. S nepisanim pravilom slažu se mnogi, ali ne odustaju od želje da vide Kramarića u dresu Bayerna. 

"Takva ponuda se ne odbija, iako Bayern iza Gnabryja ima i Sanea, Comana i Musialu koji čekaju svoju priliku", kaže Klasnić. 

Kramarića ugovor s Hoffenheimom veže do 2022. godine, a na pitanje je li cifra od 40 milijuna eura koju iznosi Matthäus realna, Klasnić odgovara:

"Nije lako u doba korona-krize izdvojiti toliki iznos za igrača, ali Bayern će dobiti 30 milijuna eura od Thiaga te očekuje transfer Michaël Cuisancea za barem 20 milijuna eura".

U Hoffenheimu nisu htjeli komentirati Matthäusov plan, a nije poznato je li sportski direktor Alexander Rosen primio poziv kolege Hasana Salihamidžića.

Bayernu treba veznjak, a ne napadač 

Reporteri koji prate klub iz Hoffenheima, njemačkog sela s nekoliko tisuća stanovnika, smatraju da Kramarić ne bi pristao na transfer u klub koji mu ne nudi sigurno mjesto u prvih 11. 

Činjenica da Bayern treba pojačanje u sredini veznog red također ne ide u prilog tezi o Kramarićevu transferu u Bayern. 

Sky Sports podsjeća da je hrvatski napadač u Bundesligu stigao nakon što se nije asimilirao u Premiershipu, kao dio ekipe Leicester Cityja. 

"Engleska je u to vrijeme za njega bila prevelik izazov. Sada je s 29 godina spreman za Premiership, sazrio je u svakom pogledu", istaknuo je Klasnić koji je tri godine proveo u Engleskoj kao igrač Boltona. 
 

Pročitajte više