Rat televizija: Nova TV osigurala je Bukurešt, no tko će prenositi uzvrat s Poljuda?

SITUACIJA oko prava prijenosa utakmica Hajduka u 3. pretkolu Europa lige prilično je maglovita. Nova TV oglasila se jutros službenom potvrdom o dogovorenim pravima za prijenos Hajdukovog gostovanja u Bukureštu. Ostaje nejasno kako su na Novoj TV došli do ovih prava i radi li se samo o pravima za prijenos utakmice iz Bukurešta (ukoliko Rumunji potvrde plasman) ili čitavog kola.

> Apsolutni krah: Šibeniku za povijest reportaža od deset minuta u jedan u noći

"Nova TV je osigurala prava za prijenos utakmice trećeg pretkola Europske lige između Dinamo Bukurešta i Hajduka koja se igra u Rumunjskoj. Izravan prijenos utakmice je u četvrtak, 29. srpnja u 20 sati na Novoj TV, a sportski komentator bit će Saša Lugonjić", najavljuje susret uprava Nove TV.

Prisavlje je iznenadila ovakva, do kraja nerazjašnjena objava Nove TV koja je već oformila tim za put s Hajdukom na vrući rumunjski teren. HTV je jutros primio ponudu agencije za otkup TV prava za prijenos utakmica Hajduka u 3. pretkolu Europa lige, bez obzira na protivnika i mjesto odigravanja.

"Nije istina da HTV ne razmatra otkup prava za susret iz Bukurešta. Tek jutros primili smo ponudu koju razmatramo i do večeri ćemo je možda i prihvatiti", rano jutros nam je kazao glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić.

No, u tijeku dana stizale su informacije koje bi mogle ipak malo pojasniti razvoj događaja. Ispostavilo se da agencija Sport Five, koja je HTV-u ponudila prava prijenosa, zapravo nije niti sigurna posjeduje li ista u potpunosti! Postoji mogućnost da je kompanija CME, čija je članica i Nova TV, kupila prava prijenosa za svoje tržište i potom ih ustupila našoj komercijalnoj televiziji.

"Jutros smo, u 9.16, doista dobili ponudu prava prijenosa utakmkice Olimpia/Dinamo Bukurešt vs. Hajduk. Nakon nekoliko sati agencija koja nam je ponudila prava više nije sigurna ima li prava i za utakmicu u Bukureštu. Drugim riječima, oni su lansirali ponudu i čekali naš odgovor, to jest iznos koji smo spremni ponuditi.

Za to vrijeme je Nova TV vjerojatno dobila prava od svoje matične kompanije CME koja ima regionalno sjedište u Bukureštu", rekao nam je Družijanić.

Vrlo je vjerojatno da će Hajduk prvu utakmicu 3. pretkola igrati u Bukureštu (s obzirom na 2:0 prednost iz prve utakmice s moldavskom Olimpijom). No, što će biti s prijenosom poljudskog uzvrata? Nova TV nije naglasila da je osigurala i prava prijenosa utakmice iz Splita, a s obzirom na to da HTV vjerojatno neće prihvatiti fantomsku ponudu Sport Fivea, postavlja se logično pitanje: tko će prenositi uzvrat Hajduk - Dinamo Bukurešt?

Pročitajte više