snooker

Rat u svijetu snookera. O'Sullivan oštro napao konkurenta jer je kukao zbog poraza

Foto: Guliver Image

SVIJET snookera šokiralo je senzacionalno ispadanje Shauna Murphyja s UK Championshipa.

Bivši svjetski prvak je u 1. kolu izgubio od 19-godišnjeg Sija Junhuija, koji je potpuni amater i u turnir je upao kao najbolji amater jer iz raznih razloga ždrijeb od 128 igrača nije mogao biti popunjen profesionalcima. Junhui je vodio 5:1, Murphy se vratio na 5:5, da bi mladi Kinez zadržao mirnoću i dobio odlučujuću igru za pobjedu.

No više od samog poraza pratitelje snookera iznenadila je izjava Murphyja nakon poraza.

"Možda ću zvučati kao gunđalo, ali mislim da amaterima nije mjesto na ovakvim turnirima. To jednostavno nije pošteno. Ovo je naš posao i mi od toga živimo i igramo pod velikim stresom. On je amater i igrao je potpuno rasterećeno, bez ikakvog stresa, za razliku od mene, koji ovdje zarađujem za kruh", rekao je Murphy.

Njegove izjave oštro je kritizirao najpoznatiji i po mnogima najbolji igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan.

"Ako mu se pravila ne sviđaju, bolje mu je da potraži neki drugi posao. Ja sam to sa sobom riješio odavno. Mogao sam promijeniti posao, ali sam se odlučio za ovaj, koji mi dobro ide. Predlažem Shaunu da se počne baviti nečim drugim, a snooker igra kao hobi i za zabavu jer će mu biti puno ljepše u životu. Ja sam odavno odlučio da snooker igram iz gušta i to mi sigurno nije primarni izvor prihoda. Da jest, bio bih ovako čangrizav kao Shaun", rekao je šesterostruki svjetski prvak.

No na Murphyjevu stranu stao je još jedan veliki igrač, Mark Selby.

"Slažem se sa Shaunom. Sad zvuči kao da traži alibi za poraz i vjerojatno to ne bi rekao da je pobijedio, ali je u pravu. S razlogom postoje kvalifikacije kroz koje postaješ profesionalac i ako ne uspiješ, čekaš još jednu godinu", rekao je Selby, a trostruki svjetski prvak Mark Williams također je podržao takve stavove.

Pročitajte više