"RATKO MLADIĆ, SRPSKI HEROJ" Zenitovi navijači ovom porukom sami sebi ispraznili stadion

Screenshot: Twitter, Foto: Telegraf

SRPSKI ratni zločinac Ratko Mladić, u Haagu upravo osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i niza drugih nedjela koja je naredio, dobio je na sinoćnjim utakmicama Europske lige podršku s očekivanih strana.

Delije su na Zvezdinu gostovanju kod BATE-a razvili transparent "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi", dok su Grobari na domaćoj Partizanovoj utakmici s Young Boysima podigli "Nek je tvojoj majci hvala" i zastavu s motivom bedža koji je Mladić nosio prilikom izricanja presude.
 
Navijači beogradskih klubova tako su se "pravili pametni", jer kako vidite, nitko od njih nije izrijekom spomenuo ime i prezime jednog od najgorih zločinaca suvremene europske povijesti, kako bi njihove klubove spasili kazne igranja pred praznim tribinama, a opet su "odradili dužnost" - iskazali poštovanje masovnom ubojici i psihopatu. 
 
Podsjećamo, UEFA je najavila da će klubove čiji navijači budu slavili Mladića, kazniti igranjem iduće europske utakmice pred praznim stadionom.
 
Navijači ruskog Zenita nisu imali problema s imenovanjem krvoloka. Povodom gostovanja Vardara u Sankt Petersburgu, u znak podrške "pravoslavnoj braći", razvili su transparent s natpisom "Ratko Mladić, srpski heroj".
 
Zenit kao pobjednik skupine odlazi u nokaut fazu Europske lige, gdje ga čeka igranje pred praznim stadionom.

Pročitajte više