Ratko Rudić najavio utakmicu Hrvatske i Srbije. Evo što kaže legendarni trener

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA je lakoćom pobijedila Kinu 22:4 u osmini finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Dohi. Momčad izbornika Ivice Tucka time je ujedno izborila nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, što je bio glavni cilj na turniru. Hrvatska će u utorak u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Srbije.

Legendarni hrvatski izbornik Ratko Rudić (75) nalazi se u Kataru na Svjetskom prvenstvu. Jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti sporta javio se s komentatorske pozicije odmah nakon susreta Hrvatske i Kine te izjavio:

"Naši su odigrali rutinsku utakmicu protiv protivnika koji nam nije dorastao. Ali utakmica nam je bila jako važna i taj pritisak nužno nosi ozbiljnost tijekom utakmice. Ekipa je pokazala da je to tako shvatila.

Polako smo samljeli protivnika i na kraju smo zasluženo pobijedili i plasirali se na Igre. Sjećam se puno kvalifikacijskih utakmica za Igre. U njima razlika u kvaliteti nije bila toliko bitna koliko je važna bila psihološka priprema. To su utakmice velikog uloga."

Rudić: U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije onakva kakva je bila ranije

Rudić je ujedno najavio utakmicu sa Srbijom: "U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije onakva kakva je bila ranije. Naravno, bez podcjenjivanja. Hrvatska je bila dobra protiv Australije, dok sa Španjolskom nije bila na očekivanoj razini. Utakmica sa Srbijom bit će ona u kojoj ćemo vidjeti koliko Hrvatska vrijedi."

Hrvatska je u grupnoj fazi pobijedila Australiju (13:8), izgubila od aktualnog europskog prvaka Španjolske (10:6) te deklasirala Južnoafričku Republiku (29:6). Sada je bila uvjerljiva i protiv Kine. S druge strane, Srbija je pobijedila Japan (17:10), Crnu Goru (14:6) i SAD (14:12), direktno se plasiravši u četvrtfinale.

Pročitajte više