Raul i Casillas poniženi: Ovaj poraz beskrajno boli

MADRIDSKI Real nije mnogo puta u bogatoj i dugoj povijesti izgubio kao ove subote u 34. kolu španjolskog nogometnog prvenstva.

Barcelona je na Santiagio Bernabeu slavila 6:2 i time su se šanse Reala da obrani prošlogodišnji naslov prvaka svele na minimum. Tako nakon utakmice i velike sramote govore i sami madridski nogometaši:

"Ovaj poraz beskrajno boli. Ne mogu pronaći niti jednu riječ nakon ovakve utakmice. Sve je propalo, a mi smo stajali i nemoćno gledali kako se urušava ono što smo gradili", rekao je vratar Reala Casillas, na kojeg se nadovezao Raul:

"Boli, boli nas ova utakmica. Kada Barcelona igra ovako vjerojatno nitko nema šanse protiv njih. Ali, ne postoji niti jedno opravdanje za nas. Krivi smo za sve", rekao je Raul i dodao:

"Barcelonini igrači su izašli na travnjak i odlučili se zabavljati. Mi smo bili uštogljeni, ubio nas je pritisak i velika očekivanja. Tako se ne igra nogomet. Barcelona je pokazala kako se to radi."

Messi: Vjerovali smo u naš nogomet cijelu sezonu

Lionel Messi i Thierry Henry bili su najveći junaci Barcelonine veličanstvane pobjede u madridu protiv Reala 6:2, kojoj je Barcelona pobjegla ''kraljevskom klubu'' na sedam bodova razlike četiri kola prije kraja prvenstva.

Prevedeno, Barcelona je praktički osigurala naslov prvaka. Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola u kojima će Barca igrati protiv Villarreala, Mallorce, Osasune i Deportiva.

Messi i Henry zabili su svaki po dva gola na Bernabeuu.

"Zaslužili smo ovu pobjedu. Vjerovali smo u naš stil igre tijekom cijele sezone. Odigrali smo impresivnu utakmicu i dokazali da smo zaslužili osvojiti naslov. Sada moramo napraviti još jedan važan korak protiv Chelseaja u Londonu u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Osjećaj nakon Madrida je odličan, moramo to samopouzdanje prenijeti i na Stamford Bridge", poručio je Messi.

Podjednako oduševljen bio je i Henry, koji je ipak ponudio i kurtoaznu notu upozorenja.

"Ovo je poseban dan za Barcelonu. Ovakva pobjeda je poput festivala u kojem moraš uživati. Ipak, još uvijek ništa nismo osvojili. Prvenstvo još nije gotovo, a Real sigurno neće odustati."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više