ENGLESKA - HRVATSKA

Reakcije nakon poraza: "Šteta. Razočarani smo i tužni"

FOTO: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija izgubila je od Engleske s 2:1 na Wembleyju u sklopu posljednje utakmice u elitnoj skupini Lige nacija.

Izabranici Zlatka Dalića mogli su remijem s barem jednim postignutim golom sačuvati "prvoligaški" status, ali današnjim porazom ispali su iz elitnog društva Lige nacija.

Dalić: Izgubili smo muški. Ovo je sjajna godina za Hrvatsku

Nakon očajnog prvog poluvremena u nastavku je Hrvatska zaigrala puno bolje. Andrej Kramarić nakon sjajne akcije Brekala postigao je pogodak u 57. minuti za vodstvo Hrvatske, ali je u 78. minuti Gordi Albion uspio doći do izjednačenja. Nakon što je Hrvatska prethodno propustila zaključiti utakmicu u jednoj kontri, gol im je u narednom napadu zabio Jesse Lingard.

U 85. minuti za preokret i veliko slavlje Engleza na kultnom Wembleyju pogodio je Harry Kane, nakon još jedne pogreške u hrvatskoj obrani.

"Ostali smo svi razočarani jer smo imali pobjedu u rukama. Zabili smo taj zgoditak, nažalost nedostajalo nam je malo sreće da ga i obranimo i s pobjedom se vratimo kući", rekao je kratko Josip Brekalo.

Nakon utakmice u mix zoni svoje dojmove podijelili su Lovre Kalinić i Domagoj Vida.

"Čestitke Englezima na pobjedi i osvojenom prvom mjestu. Nije bilo dobro za nas, ali opet smo imali jednu veliku šansu, prvo mi na 0:0. Na kraju su oni preuzeli kontrolu i utakmicu u svoje ruke i imali su velike tri šanse. Imali smo dosta sreće, moramo biti iskreni, na kraju smo se sabrali, krenuli smo dobro u drugo poluvrijeme, zabili gol, i onda kad smo ih trebali matirati, nismo to iskoristili. To je nogomet, tri puta se utakmica okretala, oni su nas kaznili i na kraju zasluženo pobijedili", rekao je Vida.

Atmosfera u svlačionici nije najbolja, ali...

"Pa jesmo malo tužni, ali to je sve nogomet. Kažem, težak protivnik na teškom gostovanju. Došli smo ovdje po pobjedu i prvo mjesto. Nažalost, to nismo uspjeli ostvariti, ali idemo dalje. Kvalifikacije su za nas jako bitne. Bilo je ovo prvo natjecanje u Ligi nacija, velike su sve utakmice bile, teška grupa. Žao nam je što nismo navijačima podarili pobjedu na ovako velik dan", dodao je stoper Hrvatske, pa se osvrnuo na gromoglasno navijanje hrvatskih navijača koji su u potpunosti zasjenili engleske.

Hrvatski navijači osvojili Wembley, nikad nitko nije ovako nadglasao Engleze

"Bili su glasniji od Engleza makar ih je bilo puno manje. Hvala im na podršci, hvala im što su došli u London i hvala i ovima koji su bili u Hrvatskoj pred malim ekranima", kazao je Vida.

Lovre Kalinić istaknuo se s nekoliko sjajnih intervencija protiv Engleza, dok kod oba pogotka nije imao nikakve šanse.

"Otvorili smo loše utakmicu, ali nakon 20 minuta smo bili dostojan protivnik, kad smo malo se postavili bolje na terenu. Ostaje žal zbog ta dva gola koja smo primili iz prekida, zbog nesigurnosti u defenzivnom bloku. Igrali smo sa srcem, dali smo sve od sebe što smo imali i šteta što smo izgubili. Generalno gledano, prikazali smo se, osim one prve utakmice, u jako dobrom izdanju. Svi smo podbacili u Elcheu, u tih 6:0 se sve poklopilo na stranu Španjolaca, ali u ove druge tri utakmice smo se prikazali kao jako dobar protivnik. Imali smo svoje šanse i nismo ih iskoristili", kazao je prvi vratar Hrvatske.

Sigurno ostaje žal zbog ispadanja iz elitnog društva Lige nacija.

"Sigurno. Igrali smo protiv dvije vrhunske reprezentacije, ali treba dignuti glavu gore. Sigurno je i izbornik dobio neke nove igrače u svom vidiku, svi s nestrpljenjem čekamo ždrijeb i novo okupljanje reprezentacije", podvukao je Lovre.

Hrvatska izgubila protiv Engleske Himna na Wembleyju

Wembley uoči utakmice

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više