El Clasico u kupu. Jose bi u Madridu bio "zeru tituli", da mu nije jedinog trijumfa nad Pepom: U finalu Kupa!



EL CLASICO se večeras igra u Madridu u četvrtfinalu Kupa. Upravo je prošlosezonsko finale tog natjecanja jedina od osam utakmica u kojoj je Jose Mourinho pobijedio Josepa Guardiolu.

Jose za Pepa čuva komplimente, dok pravo lice pokazuje njegovom asistentu, kojem gura prst u oko

Mourinho vrlo dobro zna da je debelo podčinjen Barcinom čudotvorcu i zato mu u javnim nastupima redovno sipa komplimente, što je potpuna suprotnost njegovom dosadašnjem prepucavanju s konkurentima na klupama u Portugalu, Engleskoj i Italiji. Podsjećamo, treneru Rome Claudiju Ranieriju, glavnom rivalu dok je vodio Inter (i prethodniku u Chelseaju), poručio je da nema što s njim raspravljati, jer je u karijeri osvojio "zeru tituli". Jose je u Italiji na portugalskom podcijenio konkurenta bez trofeja u životopisu. Guardioli to nikako ne može reći, jer Pep je upravo preko njegove grbače nakrcao Barcinu trofejnu dvoranu.

Guardiola je Mourinha već dva puta pobijedio u Madridu

Sukob dva najbolja svjetska trenera je vjerojatno jedini u svijetu nogometa, koji je navijačima i stručnjacima jednako zanimljiv kao i dvoboji njihovih zvijezda na terenu. Tamo, kao i na klupi, apsolutni pobjednik je Josep Guardiola: U osam dvoboja s Mourinhom izgubio je jedan jedini. Pobijedio je Josea četiri puta i remizirao tri. Kao posebno upozorenje navijačima Reala, vrijedi istaknuti da je u nepune dvije godine Mourinho već dva puta od Guardiole izgubio na Santiago Bernabeu.

Može li velika prednost u prvenstvu biti zalog okretanja skora u Realovu korsit?


Jedina satisfakcija Mourinhu je da je između šamaranja 0:5 u prvoj, do 1:3 u posljednjem susretu s Guardiolom, jedinu pobjedu ostvario u utakmici koja je donosila trofej - ovog proljeća u Valenciji se igralo finale Kupa kralja. To je ujedno jedini naslov koji je Mourinho uzeo Guardioli. Sve ostalo - Primera, Liga prvaka, Španjolski superkup, otišlo je u Barcelonu. Ove sezone u prvenstvu Real ima velikih pet bodova prednosti pred Barcom, koja ga je pobijedila u Superkupu, ali i u nedavnoj prvenstvenoj utakmici (3:1 u Madridu). Međutim Katalonci su prosuli previše bodova u Primeri i iako do kraja prvenstva dočekuju Real u drugoj utakmici, nisu rijetki oni koji tvrde kako će ove sezone Barca pobijediti Real u obje prvenstvene utakmice, ali će mu morati prepustiti naslov prvaka. Kup je jednima i drugima uvertira pred "prave stvari": Obračun u Primeri i ligi prvaka.

Sastavi Reala i Barcelone za večerašnju prvu utakmicu četvrtfinala Kupa kralja:

REAL

Casillas; L. Diarra, Pepe, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Fabio Coentrao - Callejon, Ozil, C. Ronaldo - Benzema

BARCELONA

Pinto; Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Iniesta, Busquets - Sanchez, Fabregas - Messi

Pročitajte više