"Real će imati najjači napad i najjaču vezu na svijetu. Modrić će izgubiti poziciju"

Foto: Profimedia

LUIS FERNANDEZ proveo je više od 15 godina na raznim pozicijama u Paris Saint-Germainu. Bio je igrač, trener, sportski direktor i prvi čovjek nogometne akademije pariškog kluba te je i dalje dobro upoznat s onim što se događa na Parku prinčeva. Od 63-godišnjeg stručnjaka odgovore na pitanja o zbivanjima u PSG-u potražio je As. Fernandez je rođen u Španjolskoj, no kao dijete preselio je u Francusku i odabrao je nastupati za nju kroz profesionalnu karijeru. S njom je 1984. bio i europski prvak.

Jedna od većih priča ovog prijelaznog roka je moguć prelazak Kyliana Mbappea iz PSG-a u Real Madrid. Komentirajući tu mogućnost Fernandez je situaciju opisao kao delikatnu, ali očekuje da će Mbappe jednog dana i postati dio Realove momčad. Nije siguran hoće li ga španjolski velikan dovesti već u ovom prijelaznom roku ili pričekati kraj sezone kad Mbappe postaje slobodan igrač.

Najjači napad i najjača veza na svijetu

Dogodi li se to, priča Fernandez, Real Madrid imat će najjači napadački tercet na svijetu. Mbappe u tom slučaju vidi kao istaknutog napadača, uz Rodryga na desnoj i Viniciusa na njegovoj lijevoj strani.

Pričajući o Realu otkrio je i da očekuje daljnji razvoj Eduarda Camavinge, igrača u čiji je stil igre zaljubljen, nahvalio Aureliena Tchouamenija i rekao da će njih dvojica, uz Judea Bellinghama i Federicka Valverdea, tvoriti najjaču vezu svijeta. Pritom očekuje smanjenu ulogu Luke Modrića i Tonija Kroosa.

"Njih dvojica su učitelji, ali morat će svoje pozicije prepustiti mlađima. Tako to ide u životu", poručio je Fernandez.

Pročitajte više