REAL ĆE MORATI PLATITI 100 MILIJUNA EURA Poznata cijena najboljeg golmana na svijetu

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČUDESNIM obranama kod Seville u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, po tko zna koji put spasio je Manchester United i pokazao da je vjerojatno najbolji golman na svijetu.

David de Gea (27) legenda je Manchester Uniteda. U nepunih sedam godina u klubu navijači su ga tri puta izabrali za najboljeg igrača sezone, dok o tome koliko je cijenjen na državnoj razini, govore četiri nagrade za obranu sezone u Premier League i jednako toliko uvrštavanja u momčad sezone engleskog prvenstva. 

Ali golman koji je 2011. došao iz Atletico Madrida za 25 milijuna eura, još od ljeta 2015. želi otići iz Uniteda. I to u samo jedan klub, Real. Iako je u Atleticu bio od 13. godine i sve do odlaska u Manchester osam godina kasnije, a debitiranje za Atletico nazvao ostvarenjem sna, De Gea se u rodni grad želi vratiti kako bi igrao za najvećeg rivala kluba njegova života. 
 
Već tri ljeta Real i on pokušavaju ostvariti ovaj njegov san, ali 2015. to je spriječio pokvareni fax. Tada je United prihvatio 40 milijuna eura i Keylora Navasa koji je već prošao check-in na letu za Manchester, kada je dobio poziv da se vrati jer certifikat za De Geu nije prošao na vrijeme da bude registriran za novi klub. 

Idućeg ljeta, 2016. United je odbio Realovu ponudu od 50 milijuna eura, dok je već početkom prošlog ljeta poručio da De Gea nije na prodaju ni pod koju cijenu. 
 
Sada United želi s De Geom produljiti ugovor koji traje do 2019. za još jednu godinu. Američki vlasnici kluba njegov ostanak smatraju strateški bitnim za razvoj i rast kluba. Ali ako De Gea ne prihvati novi ugovor, izvjesili su cijenu za koju može otići - 100 milijuna eura. 

Pročitajte više