LIGE PETICE

Real ga je platio više nego Modrića i Pravog Ronalda, a uopće ne igra

Foto: Gulliver / Getty Images

KADA je Real početkom ljeta za njega Portu platio odštetu od 50 milijuna eura, postao je osmi najskuplji branič u povijesti i osmi najskuplji nogometaš Reala ikad. 

Pet mjeseci kasnije ima tek tri nastupa kao prvotimac iako je Real od početka sezone odigrao 16 utakmica. 

Jedan od najboljih poslova glasovitih preprodavača

Eder Militao (21) jedan je od nizu sjajnih ulova Porta i njegove skautske službe. Mladog stopera portugalski velikan kupio je u ljeto 2018. od Sao Paula uz odštetu od sedam milijuna eura, a niti godinu dana kasnije prodao ga je uz sedmerostruku zaradu. 

Pet mjeseci od dolaska u Real najpoznatiji je po bijegu s predstavljanja

Real ga je zakapario još zimus, nakon što je Militao odigrao tek prvih pola sezone u Europi, a doveo ga je ljetos u sklopu preko 300 milijuna eura teške rekonstrukcije momčadi. Da neće biti baš instant-hit, Militao je dao naslutiti već na predstavljanju. Skupocjeni stoper prekinuo je svoju prezentaciju u Realu zato što mu je pozlilo.

Pretekao ga je čak i Jović

Teško da mu je sada puno bolje. Jer od brojnih Realovih pojačanja Milito sakupio najmanje minuta, tek 300. Nije neobično da više od njega ima Hazard, ali pretekli su ga Mendy (498), Rodrygo (370), pa čak i Jović (319 minuta).

On je ispred Ronalda, Modrića, Beckhama, ali ispred njega su nedodirljivi 

Pred Militaom je doduše bio teži zadatak nego pred spomenutima. Da bi se izborio za mjesto u momčadi on mora istisnuti nedodirljive Ramosa i Varanea. Militao može igrati i kao defenzivni veznjak, ali i na toj poziciji je nezamjenjivi Casemiro.

Tako da igrač kojeg je Real platio više nego Ronalda Nazarija, Beckhama, Modrića, Benzemu, Robbena... tek čeka priliku pokazati da je vrijedan tolikog bogatstva. 

Pročitajte više