Real kreće po Luku Vuškovića

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

NOVINARI Bilda Christian Falk i Tobi Altschäffl danas su objavili da se u utrku za Luku Vuškovića iz Hajduka uključio Real Madrid. Nakon što su drugi mediji ranije objavljivali ponude Manchester Cityja i PSG-a, sada iz Njemačke dolaze vijesti o ozbiljnom interesu Reala.

Kraljevski klub zasad nije poslao ponudu za Vuškovića, ali je prema pisanju spomenutog dvojca jako zainteresiran i razmotrit će slanje iste u što skorijem roku. Vušković se uklapa u strategiju Reala koji sve češće dovodi mlade nogometaše i rano im daje priliku, doduše puno češće u napadu i veznoj liniji nego u obrani, ali možda će baš Vušković probiti led kad su braniči u pitanju.

Ranije danas stigla je još jedna potvrda pisanja o Cityju i PSG-u. Turski stručnjak za transfere Ekrem Konur, koji je, između ostalog, dopisnik Marce i ESPN-a, potvrdio je da je Hajduk već dobio dvije ponude za Vuškovića. Ponude su poslali Manchester City i PSG. Konur nije naveo koliko dva velikana nude za mladog braniča, ali nagađa se da je riječ o oko 12 milijuna eura.

Ruši Vlašićev rekord

Ranije su strani mediji objavili da u Hajduku vjeruju da mogu dobiti 15 milijuna eura za kadetskog reprezentativca Hrvatske. Uz City i PSG žele ga i Chelsea, Manchester United, Newcastle i Tottenham. 

Otkako je debitirao za prvu momčad Hajduka u derbiju protiv Dinama na Maksimiru (0:4), Vušković je u sastavu trenera Ivana Leke odradio četiri nastupa u SuperSport HNL-u, čime je napravio velik iskorak iz juniorskog u seniorski nogomet. Očekuje se da postane najskuplji igrač u povijesti Hajduka, a trenutni rekorder je Nikola Vlašić koji je 2017. otišao u Everton za 10.8 milijuna eura.

Pročitajte više