Real nakon brutalne tučnjave s Partizanom dolazi u Beograd. Traži neviđeno osiguranje

Foto: Profimedia

VEČERAS Real slijeće u Beograd, dan prije treće utakmice četvrtfinala Eurolige protiv Partizana i pet dana nakon kaosa i brutalne tučnjave zbog koje je drugi meč ovih suparnika u Madridu prekinut minutu i 40 sekundi prije kraja te registriran rezultatom koji je bio u tom trenutku, 95:80 za Partizan. Gosti su tako pobjedama u obje madridske utakmice stekli ogromnu prednost pred prvi meč u seriji na svom terenu.

Ako sutra u beogradskoj Areni pred 20 tisuća navijača pobijedi Reala, Partizan prolazi na Final Four. No, sve je to u sjeni neviđene tučnjave u Madridu, zbog koje se i prije treće utakmice rivala priča i piše o disciplinskim i sigurnosnim, a ne sportskim pitanjima.

Realova legenda prljavo je udarila Partizanovog asa i onda je počeo kaos

Sve je počelo tako što je Realova legenda Sergio Llull na kraju druge utakmice protiv Partizana u Madridu, kada je već odavno bilo jasno da gosti uvjerljivo pobjeđuju, nepotrebno i prljavo faulirala Partizanovog asa Kevina Puntera.

To je pokrenulo prekid utakmice i veliku tučnjavu gotovo svih igrača oba kluba, u kojoj je teško stradao bek Dante Exum, najbolji igrač Partizana na utakmici. Njega je Guerschon Yabusele, četvorka Reala, visok dva metra i težak 123 kilograma, uhvatio s leđa i brutalno ga zakucao na pod. Najbolji partizanovac i igrač utakmice teško je ozlijeđen.

U tučnjavi je stradala i bosanska zvijezda Reala, koju je branio hrvatski as tog kluba

U masovnoj tučnjavi stradao je i Džanan Musa, bosanska zvijezda Reala. Dobio je udarac od Puntera. Zatim je Musu s leđa na pod bacio Lessort. Hezonja je krenuo u zaštitu suigrača te pokušao udariti Puntera. Nakon što se tučnjava smirila, suci su isključili toliko igrača da ih nije ostalo dovoljno za završetak meča, koji je onda morao biti prekinut. 

Euroliga je oba kluba kaznila s po 50 tisuća eura, a Realov centar Yabusele suspendiran je na pet utakmica. Jednu utakmicu zabrane dobio je njegov suigrač Gabriel Deck. Partizanov kapetan Punter suspendiran je na dvije utakmice, dok Mathias Lessort iz istog kluba ne smije igrati jednu utakmicu. Svi oni propustit će sutrašnji obračun u Beogradu, prije kojeg igrači Reala od navijača Partizana dobivaju gnjusne uvrede i prijetnje smrću.

Što sve Real traži od Partizana?

Zbog svega navedenog, Real je od Partizana zatražio nezapamćene mjere osiguranja, pišu srpski mediji. Zahtijevaju prijevoz autobusom s aerodroma do hotela bez prolaska kroz terminale i ikakvog zaustavljanja kako bi se izbjegao kontakt s medijima i navijačima Partizana.

Zatim, traži pojačanu policijsku pratnju tijekom cijelog boravka u Beogradu: od aerodroma do hotela i od hotela do Arene te natrag, ali i na treningu te na samoj utakmici, uz specifikaciju da traži više snaga reda oko svoje klupe. Real zahtijeva i da tijekom njegovog boravka u Beogradu bude pojačano osiguranje u i oko hotela u kojem će odsjesti.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BRUTALNU TUČNJAVU.
 

Pročitajte više