Real nije uspio dovesti Lewu ili Kanea, ali blizu je dovođenja sjajnog napadača

Foto: Miguel Angel Polo/EPA

REAL MADRID traži pojačanje u napadu nakon što je klub ovog ljeta napustio Cristiano Ronaldo. 

Europski prvak nije uspio dovesti Roberta Lewandowskog ili Harryja Kanea, svoje najveće želje, pa se okrenuo realnijim opcijama. Najbliži dolasku u Real je Rodrigo.

"Ako Real želi Rodriga, morat će nam platiti odštetnu klauzulu", poručio je trener Valencije Marcelino. A odštetna klauzula u Rodrigovom ugovoru s Valencijom iznosi čak 120 milijuna eura. 

Međutim, u Španjolskoj su uvjereni kako će Valencia pristati i na puno manje novca jer je u potrazi za milijunima eura kojima bi zadržala PSG-ovog ofenzivca Goncala Guedesa, koji je prošlu sezonu igrao na posudbi u Valenciji.

Marca, madridski list blizak Realu, piše da će Real ponuditi 60 milijuna eura za Rodriga. Valencia se već i pripremila za njegovu prodaju jer je ovog ljeta dovela Kevina Gameira i Michyja Batshuayija.

Rodrigo je sezonu 2009./10. proveo u Realu, ali nije dobio priliku debitirati u prvoj momčadi. Igrao je za drugu ekipu prije nego što je otišao u Benficu (za šest milijuna eura) i Valenciju (30 milijuna eura). Prošle sezone je u Primeri postigao 16 golova uz sedam asistencija.

Pročitajte više