Real osigurao dolazak brazilskog wonderkida od 50 milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL MADRID dovodi još jednog mladog brazilskog talenta za suludo visoku odštetu. Madridski klub dogovorio je detalje suradnje sa 17-godišnjim veznjakom Palmeirasa Alanom.
 

Jedan od najtalentiranijih brazilskih igrača svoje generacije,  Alan de Souza Guimaraes trebao bi u Real stići sljedećeg ljeta, nakon što proslavi svoj 18. rođendan.

Omalenog veznjaka (1,63 m visine) mediji nazivaju "novim Coutinhom" i tvrde da će biti Realov odgovor na dolazak "pravog" Coutinha u Barcelonu sljedeće godine. Ipak, "desetka" Palmeirasa i reprezentativac Brazila sa 16 nastupa u U17 selekciji sljedeće bi sezone trebao igrati za Castillu, drugu momčad Reala.
 
Alan Souza u ugovoru s Palmeirasom ima odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura, a Real bi trebao platiti polovicu tog iznosa obzirom da će sljedećeg ljeta ući u posljednju godinu ugovora.

Real je već ranije osigurao i dolazak Alanovog vršnjaka iz Flamenga, brazilskog napadača Viniciusa Juniora koji je predvodio U17 reprezentaciju do zlata na prvenstvu Južne Amerike. I on će stići sljedećeg ljeta nakon što navrši 18 godina, ali će još jednu sezonu igrati na posudbi u Flamengu. Uz mladog norveškog "wonderkida" Martina Odegaarda, dvojica Brazilaca trebali bi činiti jezgru budućeg Reala u eri nakon Ronalda, Modrića i Benzeme.
 

 

 

Pročitajte više