REAL RUŠI SVJETSKI REKORD I POČINJE RAT Krade golmana mrskom neprijatelju

Foto: Getty Images/Guliver Image

BOMBA iz Madrida! Marca, najčitaniji španjolski sportski dnevnik koji se zbog povezanosti s aktualnim prvakom Španjolske, Europe i svijeta može nazvati i "Realovim fanzinom", preko naslovnice donosi ekskluzivu s Bernabeua.

Kepa Arrizabalaga, golman Athletica iz Bilbaa, prva je Realova meta za novog vratara kluba koji svih ovih godina ne krije da ne vjeruje Keyloru Navasu i uporno mu traži zamjenu.
 
Nakon što su definitivno odustali od stare želje Davida De Gee, u Realu su se bacili na vratara koji za dva tjedna navršava 23 godine. Dakle, po kriterijima dugovječnih golmana još je dijete. Ljetos je branio gol španjolske U-21 reprezentacije na Euru, gdje je njegova momčad u finalu izgubila od Njemačke.
 
Arrizabalaga je prošle godine na 23 utakmice branio Athleticov gol, gdje je minutažu dijelio s 14 godina starijim veteranom Gorkom Iraizozom. Nakon što je on otišao, Arrizabalaga je postao prvi golman, a u Europskoj ligi mijenja ga Iago Herrerin.
 
Realu je Arrizabalaga posebno zanimljiv jer mu ugovor završava idućeg ljeta, a pregovori s Athleticom zapeli su još od siječnja.

Ako Real plati 65 milijuna, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru mladog golmana, učinit će ga najskupljim vratarom u povijesti.
 
Ali to će pokrenuti i nogometni rat jer nijedan odlazak Baska iz ponosa regije u omraženi Madrid i Real nikako nije običan transfer.

Pročitajte više