LIGE PETICE

REAL - VALENCIA 3:0 Benzema i Asensio doveli Real ponovno na dva boda od Barcelone

Foto: EPA

REAL MADRID s 3:0 je slavio protiv Valencije u sklopu 29. kola La Lige i tako se ponovno primaknuo na dva boda od Barcelone koju već sutra čeka utakmica protiv Seville u 30. kolu La Lige. 

Pobjedu momčadi Zinedinea Zidanea donijeli su Karim Benzema s dva pogotka i Marco Asensio s jednim pogotkom, a svi golovi pali su u drugom poluvremenu. 

Dominacija Reala u cijelom susretu

Od samog početka Real je bio puno bolja momčad na terenu, a to se vidjelo i na prilikama koje je stvarao. Od 10. do 12. minute vidjeli smo čak tri sjajne prilike Madriđana. 

Nakon toga je odgovorila Valencija preko Maxija Gomeza koji je prekrasno dodavanjem iza leđa obrane Reala proigrao Rodriga, a ovaj je istrčao pred Courtoisa i pogodio stativu.

Koliko je Real dominirao najbolje se očitovalo kroz činjenicu da je Jasper Cillessen na vratima Valencije u 16. minuti već imao čak pet obrana. 

Poništen gol Rodriga

Ipak, dominaciju Reala u 21. minuti prekinuo je pogodak Valencije. Soler je s ruba kaznenog prostora nakon dugog kombiniranja sa suigračima uputio loptu prema Maxiju Gomezu koji je proigrao Rodriga, a ovaj je mirno zabio za 0:1.

Nakon tri minute pregleda VAR je ipak poništio taj pogodak Rodriga. Maxi Gomez bio je u zaleđu u trenutku kad mu je Soler uputio loptu i gol je poništen. 

Da stvari neće dobro završiti za Valenciju, vidjelo se u 61. minuti kad je Hazard ostao sam na krilu i povukao kontranapad. Odigrao je dupli pas s Modrićem i nakon toga proigrao Benzemu kojeg Cillessen ovoga puta nije mogao zaustaviti. 

Drugi gol Reala pao je u 75. minuti kad je Mendy je probio Wassa na desnoj strani Valencijine obrane i centrirao na svega nekoliko metara od gola Cillessena gdje je bio Asensio koji je tek ušao u igru i mirno zabio.

Asensio je dodao do Benzeme na rub kaznenog prostora, a Francuz je sjajno primio loptu u teškoj situaciji i zakucao je u rašlje. Vrijedi spomenuti i da je u 89. minuti isključen Kang in-Lee zbog prekršaja nad Sergijem Ramosom. 

Real Madrid - Valencia Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više