Real zabio Valenciji pet komada, briljirali Rodrygo i Vinicius Junior

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID je u susretu 13. kola LaLige pobijedio Valenciju 5:1 i približio se Gironi na samo dva boda zaostatka. Momčad Carla Ancelottija odigrala je odličnu utakmicu, a povela je već u 3. minuti kad je Carvajal odličnim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio prvi golmanov kut za 1:0.

Valencia je nakon toga imala tri velike šanse koje je Andrej Lunjin obranio da bi u 42. minuti nakon sjajne akcije Reala Vinicius Junior povisio na 2:0. Rodrygo je ubacio s desne strane, a Vinicius na drugoj stativi prsima skrenuo loptu u gol za veliku prednost Reala.

Rodrygo fantastičan

Ako je i bilo neke rezultatske neizvjesnosti ona je potpuno nestala na početku drugog poluvremena. U 49. minuti Rodrygo je presjekao pas na polovici Valencije i dodao Viniciusu Junioru koji odličnim udarcem zabija za 3:0. Tek što se krenulo s centra lopta je došla do Valencijina golmana Mamardašvilija koji ju je predao Rodrygu, a on bez problema pogodio za visokih 4:0.

Valencia je nakon toga nestala s terena, a iako nije složio previše šansi Real je do kraja zabio još jedan gol. Opet je ubojit bio Rodrygo koji je u 84. minuti krasnim driblingom izbacio Paulistu i onda pogodio suprotni kut za 5:0 iako je kod toga gola Mamardašvili mogao bolje reagirati. Počasni gol za Valenciju zabio je Hugo Duro dvije minute prije kraja.

Pročitajte više