TRANSFERI

Real želi završiti rekonstrukciju ekipe dovođenjem superstara od 200 milijuna

Foto: Getty Images / Guliver Images

REAL MADRID planira nastaviti trošiti unatoč činjenici da je na pojačanja već potrošio više od 300 milijuna eura.

Jučer je klub objavio dolazak Ferlanda Mendyja, lijevog beka za kojeg su Lyonu izdvojili 50 milijuna eura. To je već peto pojačanje, a ljeto još nije počelo. Prije Mendyja, za Real su potpisali Rodrygo (54 milijuna), Eder Militao (50 milijuna), Luka Jović (65 milijuna) i Eden Hazard (100 milijuna).

Rekonstrukcija nakon jedne od najlošijih sezona u posljednjih 15 godina kluba ne prestaje, a Real sada intenzivno radi na dovođenju francuske zvijezde Kyliana Mbappea.

Tako tvrdi novinar Mundo Deportiva Francesc Aguilar. Mbappe nije u najboljim odnosima s PSG-om i Neymarom pa je moguće da je zbog toga odlučio otići u Madrid. Nakon prošle utakmice Francuske u kvalifikacijama novinari su ga upitali o toj mogućnosti, a Mbappe nije ništa negirao, nego je samo napomenuo da trenutno nije vrijeme da priča o tome. Uz to, kada je primio nagradu za najboljeg igrača francuske lige, na ceremoniji je nagovijestio da se njegovo vrijeme u PSG-u bliži kraju.

Real ga je htio dovesti još kad je Mbappe oduševljavao u dresu Monaca, ali tada je, kao tinejdžer, odlučio ostati u Francuskoj. Kraljevski klub vidi ga kao novog Lionela Messija i želi ga dovesti u sljedeće dvije sezone. Ako se pojavi mogućnost kupnje već ovoga ljeta, Real će iskoristiti tu opciju, tvrdi Aguilar.

Budžet Reala 500 milijuna eura?

Ugovor Mbappea s PSG-om traje do 2023. pa će Real morati izdvojiti barem 200 milijuna eura. Fabio Capello, legendarni talijanski trener, još je u travnju rekao kako je čuo da Realov budžet ovog ljeta iznosi oko 500 milijuna, a s obzirom na to da su do sada potrošili više od 300, u klubu se sigurno nadaju da će PSG smanjiti cijenu za fantastičnog 20-godišnjaka.

Uz to, Real tek mora krenuti s rasprodajom kako bi zadovoljio financijski fair-play. Čak 16 igrača kandidira za prodaju, a riječ je o sljedećim nogometašima:

Isco, Bale, James Rodriguez, Kovačić, Keylor Navas, Lucas Vasquez, Ceballos, Llorente, Nacho, Vallejo, Mariano, Theo, Mayoral, Raul De Tomas, Luca Zidane i Lucas Silva. 

Pročitajte više