LIGE PETICE

Realu se danas ozlijedila još dva igrača. Za naslov se bori bez obrane

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

TRI utakmice prije kraja prvenstva, dva dana prije jedne od njih te na dva boda od lidera Atletica, aktualni prvak Real ostao je bez obrane.

Ferland Mendy, sjajni lijevi bočni koji je istisnuo legendu Marcela iz prve momčadi, već je šesti igrač Realove zadnje linije koji propušta prvu od tri utakmice za spas sezone, onu kod Granade u četvrtak. 

Real je objavio da Mendy ima tibijalni periostitis, zbog čega je izgubljen do kraja sezone. Mendy se nakon pet propuštenih utakmica zbog ozljede lista vratio na uzvrat polufinala Lige prvaka kod Chelseaja, ali je sada dobio drugu ozljedu. 

Isti dan Real je ostao i bez Alvara Odriozole. On je na desnom boku igrao dobro u prošlom kolu protiv Seville, ali je na toj utakmici ozlijedio mišić. To mu je već četvrta ozljeda sezone i to su mu sve bile mišićne. Zbog njih je bio van terena čak 100 dana. 

Real tako mora titulu braniti bez Ramosa, Varanea, Mendyja, Lucasa, Carvajala i Odriozole, dakle sva šestorica su igrači obrambene linije. 

Zidane je ostao bez sve tri opcije za desni bok (Carvajal, Lucas, Odriozola), što znači da će tamo prisilno koristiti Valverdea, koji je na toj poziciji već igrao kod Liverpoola. Umjesto njega bi mogao igrati i mladi Marvin, a Realov trener bi u mladoj momčadi mogao tražiti i rješenje za lijevi bok. Marcelo igra očajno, pa bi ga mogao zamijeniti Miguel Gutierrez.

Što se tiče stopera, Zidane ima samo Militaa i Nacha.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više