FORMULA 1

Red Bullov čelnik žestoko optužio Hamiltona i Mercedes da lažu

Foto: EPA

SAVJETNIK Red Bullove momčadi u Formuli 1 Helmut Marko optužio je Lewisa Hamiltona i njegov tim Mercedes da su izmislili ozljede koje je sedmerostruki prvak navodno zadobio u sudaru s Maxom Verstappenom na Velikoj nagradi Italije.

Podsjetimo, nedjeljnu utrku obilježio je sudar dvojice vodećih vozača u svjetskom prvenstvu. Dogodilo se to u 26. krugu kad je Verstappen sletio na Hamiltonov bolid i tako skrivio sudar zbog kojeg su obojica završila utrku prije vremena.

Marko tvrdi da su Hamilton i Mercedes pretjerali u svojim pričama o onome što se dogodilo.

"Bila je to sasvim uobičajena nesreća tijekom utrkivanja, iz Mercedesa preuveličavaju što se zbilo. Verstappen je već bio zaobišao Hamiltona koji se pokušao izvući. Liječnici su sve vidjeli i već se maknuli kad je započela predstava da je Hamilton odjednom ozlijeđen", tvrdi Red Bullov savjetnik.

Hamilton je bio najavio da će otići na specijalistički pregled da bi bio siguran u nastup na predstojećoj Velikoj nagradi Rusije. Mnogi mediji pišu da ga ozljeda vrata, koju tvrdi da je zadobio u nesreći, nije omela u tome da se pojavi na jednom domjenku u New Yorku u društvu Janet Guzman, modela kojeg na Instagramu prati gotovo dva milijuna ljudi.

Pročitajte više