PREMIERSHIP

Redknapp: Ako je prekršaj Dignea za crveni karton, onda nogomet više nema smisla

Foto: Getty Images/Guliver Image

SOUTHAMPTON je u 6. kolu Premiershipa na St. Mary'su pobijedio Everton 2:0 i nanio mu prvi poraz u sezoni.

Domaćini su slavili golovima Ward-Prowsea u 27. i Chea Adamsa u 35. minuti. Everton nije igrao dobro, a svaku šansu izgubio je u 72. minuti kad je Lucas Digne dobio izravni crveni karton.

Evertonov bek s leđa je srušio Walker-Petersa iako nije imao nikakve namjere da ga udari. Digne je prvo lagano udario Southamptonova beka po nozi i onda krenuo za njim da bi ga nehotice nagazio po gležnju i srušio.

Sudac mu je pokazao izravni crveni karton, s čime se komentatori u studiju Sky Sportsa nakon utakmice nisu složili.

Traže ukidanje kartona Digneu

"Kad igraš nogomet, trčiš, i dok trčiš možeš nekome slučajno stati na nogu, što zna izgledati puno ružnije nego što zapravo jest. Ovo je bio čisti žuti karton i mislim da nema nijednog igrača koji bi rekao da je to bilo za isključenje. Nadam se da će disciplinska komisija ukinuti Digneu crveni karton jer ako je ovo crveni karton, onda nogomet više nema smisla", rekao je Jamie Redknapp, a s njim se složio i Kieron Dyer:

"Digne je prvo napravio prekršaj, a ovo kasnije je bilo potpuno slučajno. Mislim da je ovo vrlo stroga odluka jer se na usporenoj snimci jasno vidi da nije bilo namjere da ga sruši", rekao je nekadašnji veznjak Newcastlea.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više