NBA

Reggie Miller se prisjetio Dražena: Zabio bi mi u facu pa provocirao. Mrzio sam ga

Foto: Profimedia

JEDAN od najboljih šutera svih vremena Reggie Miller ponovno se prisjetio Dražena Petrovića i potvrdio da je hrvatska legenda bio igrač s kojim se najviše mrzio sučeljavati. Miller je redovni gost u popularnoj radijskoj emisiji Dana Patricka, s kojim je na temu Dražena došao kroz razgovor u Stephenu Curryju.

Superstar Golden State Warriorsa poznat je po provociranju protivnika proslavama, bilo drmanjem ramenima nakon pogođene trice, bilo okretanjem leđa obruču prije nego što će lopta uopće proći kroz njega. Voditelj je Millera, danas košarkaškog komentatora i analitičara, pitao kako bi reagirao da mora čuvati takvog tipa.

Miller: Petrović me potpuno izluđivao

"Igrao sam protiv igrača koji mu je po mnogočemu bio sličan. Do danas govorim ljudima da mi je njega bilo najteže čuvati i mrzio sam ga. Potpuno me izluđivao tim glupostima! Bio je tako dobar u tome da bi mi zabio 'u facu', a onda bi mi govorio svakakva sranja u uho. To me izluđivalo", rekao je Miller.

"Naravno da mi je smetalo što to radi, a on bi mi rekao: 'Pa onda učini nešto'. A često nisam mogao puno učiniti. Dakle, ako nekom smeta to što Curry radi, neka učini nešto", poručio je Miller, ali onda naglasio da bi se u njegovo vrijeme to "nešto" svodilo na fizički jaču igru i grube prekršaje, što danas više nije dozvoljeno.

"Danas se za sve pregledavaju snimke, pazi se na svaki udarac. Zato Steph može raditi što hoće i proći bez posljedica", zaključio je Reggie Miller.

Pročitajte više